Ostani doma
Novosti / Svijet

videoporuka

Trump se nakon opoziva obratio naciji na Twitteru Bijele kuće: 'Nasilju nema mjesta u našoj zemlji'

Trump se nakon opoziva obratio naciji na Twitteru Bijele kuće: 'Nasilju nema mjesta u našoj zemlji'
AP Images

Nakon što je opoziv izglasao Zastupnički dom Kogresa, odluka se seli na američki Senat

Američki predsjednik Donald Trump u srijedu navečer osudio je nasilje koje se prošlog tjedna odvilo na Kapitolu, a u videoporuci objavljenoj na Twitteru nije spomenuo opoziv koji je u srijedu izglasao Zastupnički dom Kongresa.  

"Želim biti vrlo jasan, nedvosmisleno osuđujem nasilje koje smo mogli vidjeti prošlog tjedna. Nasilje i vandalizam apsolutno nemaju mjesta u našoj zemlji niti u našem pokretu", poručio je američki predsjednik. Snimljenu videoporuku objavio je na Twitter računu Bijele kuće, nakon što mu ta platforma trajno izbrisala njegov predsjednički korisnički račun. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Trump u poruci nije komentirao svoj opoziv koje je u srijedu izglasao Zastupnički dom američkog Kogresa zbog poticanje na pobunu. 

Vezana vijest

Donald Trump

Ta se formalna optužba odnosi na Trumpov govor tisućama njegovih pristaša 6. siječnja nedugo prije nego su oni nasilno upali u zgradu Kongresa, prekinuvši sjednicu na kojoj je trebala formalno biti potvrđena pobjeda Joea Bidena na izborima 3. studenoga. U sukobima je život izgubilo pet osoba.

Nakon što je opoziv izglasao Zastupnički dom Kogresa, odluka se seli na američki Senat, gornji dom Kongresa koji će o opozivu provesti formalno suđenje.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!