Ostani doma
Novosti / Svijet

U Australiji upitno otvaranje granica i ako većina bude cijepljena protiv koronavirusa

U Australiji upitno otvaranje granica i ako većina bude cijepljena protiv koronavirusa
AP Images

Australske vlasti razmatraju potencijalne štetne učinke cjepiva Pfizer nakon što je Norveška izvijestila o nekolicini smrtnih slučajeva starijih ljudi

Australija ove godine možda neće u potpunosti otvoriti svoje međunarodne granice, čak i ako većina stanovništva bude cijepljena protiv covda-19, izjavio je u ponedjeljak australski zdravstveni dužnosnik, iako ta država trenutno nema ni jedan lokalni slučaj covida-19.

Australske vlasti također razmatraju potencijalne štetne učinke cjepiva Pfizer nakon što je Norveška izvijestila o nekolicini smrtnih slučajeva starijih ljudi nakon što su primili cjepivo. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Čak i ako imamo velik dio cijepljene populacije, ne znamo hoće li to spriječiti prijenos virusa", rekao je dužnosnik.

Australija, koja je upravljala koronakrizom bolje od mnogih drugih država kroz ciljana zatvaranja, visoku stopu testiranja i traženja kontakata, izvijestila je u ponedjeljak o nula lokalnih slučajeva koronavirusa.

Vezana vijest

Sydney

Država Victoria, koja je domaćin Australian Opena, izvijestila je o četiri pozitivna slučaja kod inozemnih putnika, koji su svi povezani s tenisom, a ukupno ih je bilo devet. Slučajevi su potaknuli vlasti da tri čarter leta Australian Opena pošalju u tvrdu karantenu, prisiljavajući više od 70 igrača na 14-dnevnu izolaciju u hotelskim sobama.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!