Ostani doma
Novosti / Svijet

ganula je svijet

Fotografija koja je obišla svijet: Dok je trajala Bidenova inauguracija, na grobu njegovog sina uhvaćen dirljiv trenutak

Fotografija koja je obišla svijet: Dok je trajala Bidenova inauguracija, na grobu njegovog sina uhvaćen dirljiv trenutak
Profimedia

Fotografija s groblja gdje je pokopan Bidenov sin Beau obišla je svijet i ubrzo postala viralna

Dok je u Washingtonu trajala ceremonija inauguracije 46. američkog predsjednika Joea Bidena, fotografija s groblja gdje je pokopan Bidenov sin Beau obišla je svijet i ubrzo postala viralna, piše Delawareonline.

Novinarka Patricia Talorico vozila se pored groblja u Greenvilleu, u Delawareu, na kojem je prije pet godina pokopan Bidenov sin Beau Biden koji je preminuo od tumora na mozgu u 46. godini.

Vezana vijest

Joe Biden i unuk Beau

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Talorico je bila u Delawareu, mjestu koje je Biden predstavljao od 1973. do 2009. godine, kako bi provjerila kako stanovnici slave Bidenovo predsjedništvo. Na putu do tamo, zaustavila se pored groblja gdje je Beau Biden pokopan te joj je za pogled zapela osoba u plavoj uniformi kako kleči ispred njegovog groba.

''U mom automobilu, na radiju su prenosili trenutak Bidenove inauguracije. Osoba je sklopila ruke i pognula glavu. U tom trenutku zasuzile su mi oči'', ispričala je Talorico. 

Beau Biden (Izvor: Shutterstock)

Fotografija i i priča iza nje ubrzo su postale viralne. ''Novinar u meni htio se vratiti na groblje i saznati njegov identitet te ga pitati zašto je došao ovdje. No, kao osoba koja je jednom od Beaua doživjela lijepu gestu koja joj je u tom trenutku bila najpotrebnija, znala sam da sada trebam imati poštovanje i samo sam se odvezla. Neke stvari u životu treba pustiti'', kazala je novinarka.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!