Ostani doma
Novosti / Svijet

Rusija računa na uspjeh

Rusija poručila da je spremna na razgovor s novom američkom Vladom Joea Bidena

Rusija poručila da je spremna na razgovor s novom američkom Vladom Joea Bidena
AP/Myunggu Han/Press Association/PIXSELL

Dvije strane se spore oko ruske uloge u ukrajinskom sukobu i optužbi da je Rusija utjecala na američke izbore, što Moskva odbacuje.

Rusija je spremna na otvaranje dijaloga s novom američkom vladom Joea Bidena o međusobnim nesuglasicama, rekao je u nedjelju glasnogovornik Kremlja, dodavši da će ruski predsjednik Vladimir Putin rado odgovoriti na američku inicijativu za razgovorima. 

Odnosi između Moskve i Washingtona na najnižoj su razini od Hladnog rata. Dvije strane se spore oko ruske uloge u ukrajinskom sukobu i optužbi da je Rusija utjecala na američke izbore, što Moskva odbacuje. 

Vezana vijest

joe biden govor

Osude Washingtona

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SAD je u subotu pozvao ruske vlasti da oslobode prosvjednike i novinare uhićene na prosvjedima kojima se pozivalo na oslobađanje pritvorenog kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog. Ruske snage sigurnosti uhitile su više od 3400 prosvjednika, a Washington je osudio te "grube metode“.

"Naravno, računamo na uspjeh u otvaranju dijaloga“, kazao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov u nedjelju, prenosi ruska novinska agencija Interfax. 

"To će biti dijalog gdje će se, naravno, naše razlike i sporovi morati značajnije istaknuti. Dijalog je u isto vrijeme prilika da se pronađu racionalne točke, mali dijelovi u kojima se naši odnosi poboljšavaju“, rekao je Peskov.

"Ako je trenutna američka vlada spremna na takav pristup, nemam sumnje da će naš predsjednik ljubazno pristati na to“. 

Vezana vijest

Kaos u Moskvi i diljem Rusije: Policija privela mnoštvo prosvjednika

Putinova čestitka među posljednjima 

Putin je bio među posljednjim svjetskim čelnicima koji su čestitali Joeu Bidenu na izbornoj pobjedi 3. studenoga. 

Jedno od gorućih pitanja za vlade dviju nuklearnih sila je sporazum o kontroli naoružanja, poznat kao Novi START koji istječe 5. veljače. 

Bijela kuća je prošli tjedan objavila da će Biden tražiti petogodišnje produženje tog pakta, a Kremlj je istaknuo da želi konkretne prijedloge Washingtona. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!