Ostani doma
Novosti / Svijet

posljednji ispraćaj

FOTO Obožavatelji nakon pogreba na grob Đorđa Balaševića donose cvijeće i poruke: 'Bog valjda bira najbolje među nama'

FOTO Obožavatelji nakon pogreba na grob Đorđa Balaševića donose cvijeće i poruke: 'Bog valjda bira najbolje među nama'
M.M./ATAImages/PIXSELL

Tamburaši su na groblju svirali njegove popularne pjesme među kojima je "Olivera"

Đorđe Balašević pokopan je danas nešto prije 13 sati u Novom Sadu u krugu najbližih. Obitelj je sve organizirala bez masovnog okupljanja, a slavnog kantautora ispratili su uz tamburaše.

Njegovi obožavatelji na grob su nakon pogreba počeli ostavljati cvijeće, poruke i svijeće. Tamburaši su na groblju svirali njegove popularne pjesme među kojima je "Olivera".

Vezana vijest

Đorđe i Olivera Balašević

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Novom Sadu je danas proglašen dan žalost zbog smrti Panonskog mornara. Uz obitelj, na pogrebu su bili samo gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević te gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković.

' Grob Đorđa Balaševića

 

''Ugasili smo svjetla na Gradskoj kući kako bi iskazali bol i tugu s obitelji. Ovo je težak trenutak prije svega za obitelj Balašević, a zatim i za cijeli grad, državu i regiju koji su voljeli, odrastali i zaljubljivali se uz njegove stihove. Sve nas je zadesila i iznenadila njegova smrt. Kao što je umio u tišini napisati najveće stihove, tako je nažalost u tišini i prije vremena otišao', rekao je gradonačelnik Vučević gostujući na televiziji Hepi i rekao kako 'Bog valjda bira najbolje među nama'.

Balašević je preminuo na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, gdje je primljen tri dana ranije zbog upale pluća. Iza sebe je ostavio suprugu Oliveru, kćeri Jovana i Jelenu, sina Aleksu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!