Ostani doma
Novosti / Svijet

rtl-ov specijal

Ljubav kao iz filma! Balašević je svoju Oliveru zaprosio telefonom: 'Javila se, a ja pitam: hoćeš se ti udavati ili nećeš?'

Ljubav kao iz filma! Balašević je svoju Oliveru zaprosio telefonom: 'Javila se, a ja pitam: hoćeš se ti udavati ili nećeš?'
Nel Pavletic/PIXSELL

'Jedva sam čekao da omatori, da je nitko ne gleda, samo ja, ali ne da se. Žilava je. To je moja Olivera', govorio je jednom Balašević

Bio je čarobnjak riječi, genijalac, nenadmašni autor stihova... Za mnoge tek "samo" - "naš čovjek." Vijest o odlasku jednog od najvećih umjetnika s ovih prostora protresla je cijelu regiju. Jer, Đorđa Balaševića voljeli su mnogi.

A on je volio samo jednu - Oliveru. Bila je to ljubav kao iz filma.1979. godina za Đorđa Balaševića bila je godina za pamćenje. Naime, te godine pobijedio je na Splitskom festivali, ali i upoznao Oliveru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ja sam sanjao kao klinac da ću živjeti tisuću godina od kojih je 900 i nešto već prošlo, nažalost i da ću se oženiti s Pipi dugom čarapom i to mi se ostvarilo, da se oženim s Pipi. Da znate, nisam skrenuo pod stare dane, nešto klimaks me mazno pa jurim klinke. Ona liči na klinku. Nervira me. Jedva sam čekao da omatori, da je nitko ne gleda, samo ja, ali ne da se. Žilava je. To je moja Olivera'", govorio je jednom Balašević.

Vezana vijest

Grob Đorđa Balaševića

"Jedan mali privatni trenutak. Imam valjda pravo i ja da zaprosim nekog na Balaševićevom koncertu'', kazao je jednom Đorđe. A zapravo ju je prvi put zaprosio- telefonom.

"Otišao sam bez nje na more. Htio sam da odem kao momak na more te godine još zadnji put, ali nisam znao s kim imam posla. Ona je navraćala ako odem kao momak na more da se ne vratim kao momak. Ja sam već onako bio patio za ovom lisicom. Ne mogu je naći u studenjaku. Ne znam gdje bi mogla biti. Onda nađem veslački klub Zrenjanin. Našao sam ga u imenicima. I ona se javi na telefon, ja pitam: hoćeš se ti udavati ili nećeš?", prisjetio se Đorđe Balašević.

Ali prije ženidbe - vojni rok.

Više o liku i djelu Đorđa Balaševića pogledajte u RTL-ovom specijalu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!