Ostani doma
Novosti / Svijet

OTKAZAO MU MOTOR

Putnici zrakoplova opisali trenutke nakon eksplozije: 'Ne gledaj van, spustimo zavjesu i pomolimo se'

Putnici zrakoplova opisali trenutke nakon eksplozije: 'Ne gledaj van, spustimo zavjesu i pomolimo se'
AP Images

Poprilično sam se prestrašio kada sam vidio da nema motora na mojoj strani aviona, rekao je putnik a letu 328 United Flighta

"Čuo se snažan prasak i zvuk koji ne želite čuti dok ste u zrakoplovu", kazao je Travis Loock, putnik na letu 328 United Flighta koji je poletio u američkom gradu Denveru i trebao završiti svoj let u Honoluluu, ali mu se nakon polijetanja motor zapalio, a dijelovi su otpali sa zrakoplova na zemlju, piše CNN

Loock je putovao za Honolulu zajedno sa suprugom, a glasan prasak je čuo 20-ak minuta nakon polijetanja u Denveru.  "Odmah sam podigao zavjesu na prozoru zrakoplova i poprilično se prestrašio kada sam vidio da nema motora na mojoj strani aviona", nastavlja svoju priču. 

"Suprugu sam primio za ruku"

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I Nate Fischer je čuo prasak. "U prvom trenutku sam pomislio da je grom udario u zrakoplov. Kada je Bob Brown čuo eksploziju, pogledao je kroz prozor, vidio štetu na zrakoplovu, uzeo mobitel i počeo snimati. 

"Supruga i ja smo se pogledali, primili za ruke i samo pomislili da ponovno želimo vidjeti svoju djecu", kazao je. "Zrakoplov je počeo podrhtavati i tako je bilo otprilike pola sata dok nije sletio", rekao je Mike Vena koji je sjedio na sredini zrakoplova kada je čuo eksploziju. 

"Nije bilo panike među posadom i putnicima. Zabrinuo sam se za svoju djecu jer nisu bili s nama nego u školi. Ovo nam je bilo prvo samostalno putovanje u 21 godinu", rekao je Vena. 

Vezana vijest

Boeing 777

"Sklopili smo ruke i pomolili se"

Brenda Dohn, koja je putovala s djecom, vidjela je dim kroz prozor. "Kćer je sjedila uz prozor i kazala sam joj: 'Ne gledaj, spustimo zavjesu i pomolimo se", ispričala je Dohn. "To smo i učinili. Sklopili smo ruke i molili se", dodala je. 

"Kada smo napravili krug u zraku i ugledali pistu, mi članovi obitelji rekli smo si međusobno da se volimo. Odjednom se sjetite svih stvari koje lako možemo zaboraviti", kazao je Troy Lewis. 

Podsjetimo, američki  regulatori najavili su u nedjelju dodatne inspekcije aviona Boeing 777 koji koriste isti tip motora koji je zbog kvara dan ranije doveo do otpadanja dijelova aviona iznad Denvera. Federalna zrakoplovna uprava (FAA) je priopćila da će izdati hitnu direktivu kojom će se naložiti pojačani pregledi aviona Boeing 777 s motorima Pratt & Whitney 4000.

Regulatorni potezi koji uključuju motore Pratt & Whitney 4000 uslijedili su nakon što je Boeing 777 United Airlinesa u subotu sigurno sletio u međunarodnu zračnu luku Denver nakon što mu je otkazao desni motor.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!