Ostani doma
Novosti / Svijet

Pad dionica

Elon Musk više nije najbogatiji čovjek na svijetu - u jednom je danu izgubio nevjerojatnu sumu, a za to si je sam kriv jer je imao 'predugački jezik'

Elon Musk više nije najbogatiji čovjek na svijetu - u jednom je danu izgubio nevjerojatnu sumu, a za to si je sam kriv jer je imao 'predugački jezik'
www.profimedia.hr

Muskova neto vrijednost je 183,4 milijarde dolara


Elon Musk više nije najbogatija osoba na svijetu nakon što su se dionice Tesle u ponedjeljak smanjile za 8,6%, "izbrisavši" nevjerojatnih 15,2 milijarde dolara u jednom danu.

Vezana vijest

covid odjel korona bolnica

Najveći pad Tesle od rujna dijelom su potaknuli Muskovi komentari tijekom vikenda da se cijene Bitcoina i Etera čine prevelikima. Njegova poruka, u ponedjeljak, putem Twittera nastala je nakon što je Tesla objavio da je u svoju bilancu dodao 1,5 milijardi dolara Bitcoina. Kriptovaluta, koja je porasla više od 400% tijekom protekle godine, drastično se smanjila drugi dan, u utorak, te je u jednom trenutku bila ispod vrijednosti od 50.000 američkih dolara.


Bloombergov indeks 500 najbogatijih ljudi na svijetu pozicionirao je Muska na drugo mjesto s neto vrijednošću od 183,4 milijarde dolara - što je manje od vrhunca od 210 milijardi dolara u siječnju. Osnivač Amazona Jeff Bezos vratio se na prvo mjesto (na kojem nije bio od siječnja) iako je njegovo bogatstvo u ponedjeljak palo za 3,7 milijardi - odnosno, sada njegova neto vrijednost iznosi186,3 milijarde dolara. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!