Ostani doma
Novosti / Svijet

vino na usnama

Predsjednik Vučić se ispričao istarskim vinogradarima: 'Napravio sam grešku zbog koje se kajem i iskreno mi je žao'

"Ali sam svakako netko tko nema nikakva prava da vrijeđa trud i rad vinogradara i vinara koji se bore za svoj proizvod".

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić ispričao se svim istarskim vinarima zbog izjave o Malvaziji, prenosi Kurir.rs.

Uvrede na račun istarskog vina Vučić je izrekao bez posebnog povoda u intervjuu emitiranom u petak u kojemu je bio suočen s puno ozbiljnijim pitanjima.

Molim sve vinare u Istri da mi oproste

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Vino (Malvazija) je odvratno i nitko ga ne može piti", rekao je Vučić za sarajevsku komercijalnu televiziju u intervjuu snimljenom ranije ovaj tjedan, kada je osobno u BiH donio donaciju od 10 tisuća doza cjepiva protiv covida-19.

"Ali sam prije neki dan u jednom političkom intervjuu napravio veliku grešku zbog koje se kajem i zbog koje mi je iskreno žao. Ne zato što nisam rekao ono što mislim. Ja stvarno nisam ljubitelj Malvazije. Ali sam svakako netko tko nema nikakva prava da vrijeđa trud i rad vinogradara i vinara koji se bore za svoj proizvod. I koji naporno rade, koji marljivo rade da taj svoj proizvod prodaju na tržištu", objasnio je.

"Molim sve vinare u Istri da mi oproste zbog ovoga. Da mi oproste jer to što ja nešto ne volim, ne znači da to nije dobro. Da mi oproste i da im kažem hvala unaprijed što su prihvatili moju ispriku. A ja ću voditi računa da takve greške ne radim", rekao je Vučić.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!