Ostani doma
Novosti / Svijet

mnogi mu odali počast

Francuski milijarder i nasljednik tvrtke koja proizvodi borbene zrakoplove poginuo u padu helikoptera

Francuski milijarder i nasljednik tvrtke koja proizvodi borbene zrakoplove poginuo u padu helikoptera
Shutterstock/Ilustracija

Olivier Dassault je bio najstariji sin pokojnog industrijalca Sergea Dassaulta čija tvrtka Dassault Aviation proizvodi zrakoplove Falcon, Mirage i Rafale

Francuski milijarder i parlamentarni zastupnik Olivier Dassault, jedan od nasljednika tvrtke Dassault koja proizvodi borbene zrakoplove, poginuo je u padu helikoptera blizu Deauvillea na sjeverozapadu zemlje, prenosi agencija France presse.

Olivier Dassault (69) je bio najstariji sin pokojnog industrijalca Sergea Dassaulta čija tvrtka Dassault Aviation proizvodi zrakoplove Falcon, Mirage i Rafale, te između ostaloga posjeduje i list Le Figaro. Procjenjuje se da je Dassault bio "težak" oko šest milijardi eura, što je uglavnom naslijedio od oca.

Vezana vijest

Policija očevid, arhiva

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predsjednik Emmanuel Macron je u tvitu odao počast zastupniku stranke LR. Izvori bliski istrazi su rekli da je u nesreći oko 18 sati blizu Deauvillea poginuo i pilot helikoptera. Isti izvor navodi da se više nitko nije nalazio u helikopteru.

Brojne osobe su odale počast sinu Sergea Dassaulta, bivšeg šefa Dassault zrakoplovstva koji je umro 2018. i unuku Marcela Dassaulta, utemeljitelja tvrtke.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!