Ostani doma
Novosti / Svijet

provodi se istraga

Policija otkrila uznemirujuće grupe s maloljetnicama. Pričale su o samoozljeđivanju i samoubojstvu, neke su završile u bolnici

Policija otkrila uznemirujuće grupe s maloljetnicama. Pričale su o samoozljeđivanju i samoubojstvu, neke su završile u bolnici
Shutterstock

Dvanaest djevojčica u dobi između 12 i 16 godina, diljem južne Engleske bile su uključene u grupu na Instagramu čiji se naziv referirao na samoubojstvo

Policija je na društvenim mrežama otkrila niz grupa koje su uključivale maloljetne djevojčice, a koje su ih nagnale na ''ozbiljno samoranjavanje'' pa i pokušaje samoubojstva, dozanje BBC.

Dvanaest djevojčica u dobi između 12 i 16 godina, diljem južne Engleske bile su uključene u grupu na Instagramu čiji se naziv referirao na samoubojstvo. Iz Instagrama su poručili kako u grupi nisu pronašli sadržaj vezan uz samoubojstvo i samoozljeđivanje.

Vezana vijest

TikTok Potraga

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U policijskom izvješću stoji da je vršnjački utjecaj potaknuo porast samoubilačkih misli kod djece koja su uključena u ovakve grupe do te mjere da ih je to dovodilo do ozbiljne suicidalne krize ili do samoozljeđivanja.

Grupa je otkrivena nakon što su tri djevojčice nestale i kasnije pronađene u Londonu u lošem stanju. Djevojčice su odvezene u bolnicu na hitno liječenje. Jedna od djevojčica ispričala je da je upoznala drugu djevojčicu iz grupe na internetu te da su raspravljale o samoubojstvu.

Samoubojstvo 14-godišnjakinje

Sedam od 12 djevojčica samoozljeđivale su se prije nego što je policija razotkrila spomenutu grupu.

Vezana vijest

dječja pornografija

Zabrinutost o utjecaju takvog sadržaja na djecu je posebno porasla nakon što je 14-godišnja Molly Russell počinila samoubojstvo 2017. godine. Na njezinom Instagram profilu pronašli su uznemirujući sadržaj vezan uz depresiju i samoubojstvo.

Facebook, koji je vlasnik Instagrama, ne poriče da je naziv grupe upućivao na samoubojstvo, no navode da grupu nisu ukonili jer sadržaj poruka nije kršio njihova pravila.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!