Ostani doma
Novosti / Svijet

OGRANIČEN OBRED

Johnson će pratiti sprovod princa Philipa na televiziji

Johnson će pratiti sprovod princa Philipa na televiziji
AP Images

Obredu će nazočiti i princ Harry

Britanski premijer Boris Johnson pratit će pogreb princa Philipa putem televizije, objavio je u ponedjeljak njegov glasnogovornik o obredu koji će zbog restriktivnih mjera biti ograničen na 30 ljudi. 

Philip, suprug kraljice Elizabete II., umro je u petak u dobi od 99 godina. Britanski princ s kraljicom ima četvero djece, osam unuka i deset praunuka, a na njegovu posljednjem ispraćaju bit će samo 30 osoba, u skladu s restriktivnim mjerama uvedenima zbog pandemije koronavirusa. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Obredu će nazočiti i princ Harry, nakon što je burno napustio monarhiju i sa suprugom Meghan dao intervju Oprah koji je uzdrmao kraljevsku obitelj. 

Meghan će pak ostati u Sjedinjenim Državama jer je trudna i liječnik joj je savjetovao da ne putuje na pogreb. 

Sprovod će se održati u subotu 17. travnja u dvorcu Windsor, uz televizijski prijenos.  Minutom šutnje na početku obreda u cijeloj zemlji odat će se počast preminulom princu. 

Downing Street je priopćio kako je britanski premijer odlučio prepustiti svoje mjesto na pogrebu nekom od članova kraljevske obitelji, prenosi Sky News.

Vezana vijest

Princ Philip

Johnsonovi konzervativci će zbog pogreba princa Philipa dan ranije zaustaviti političku kampanju uoči lokalnih izbora idući mjesec. 

Britanski premijer u petak je održao govor povodom Philipove smrti, hvaleći ga zbog herojstva u Drugom svjetskom ratu, rada s mladima, zalaganja za očuvanje okoliša i podrške kraljici tijekom njihova 73 godine dugog braka. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!