Ostani doma
Novosti / Svijet

u obiteljskom krugu

Britanska kraljevska obitelj tuguje: Evo tko je sve došao na sprovod princa Philipa

U skladu sa zdravstvenim mjerama u Engleskoj, ispraćaju je nazočilo samo 30 uzvanika od kojih je većina članova kraljevske obitelji

Lijes s tijelom britanskog princa Philipa, na stražnjem dijelu posebno prilagođenog Land Rovera u subotu je prevezen u kraljevsku kriptu dvorca Windsor gdje je pokopan, a pješice ga je slijedila povorka starijih članova kraljevske obitelji, među kojima su bili princ Charles i njegovi sinovi, prinčevi William i Harry.

Kraljica Elizabeta II. bila je na začelju kolone u Bentleyu dok se lijes s vojvodom od Edingurga kretao prema kapeli svetog Jurja. U prvome redu iza lijesa hodali su princ Charles i princeza Anne, a slijedili su ih prinčevi Edward i Andrew te Charlesova dvojica sinova William i Harry.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Lijes je prekriven zastavom vojvode od Edinburgha čija su obilježja danski grb, grčki križ, edinburški dvorac i boje obitelji Mountbatten, a na njemu su postavljeni Philipova mornarička kapa i mač. Povorku su predvodili članovi kraljičine garde, a slijedili su je visoki vojni dužnosnici.

Povorka s lijesom zastala je kako bi se u 16 sati održala minuta šutnje u cijeloj kraljevini, a pucanj ispaljen s istočnog travnjaka dvorca Windsor označit će početak i kraj ceremonije.

Vezana vijest

Princ Philip

U skladu sa zdravstvenim mjerama trenutno na snazi ​​u Engleskoj, ispraćaju je nazočilo samo 30 uzvanika od kojih je većina članova kraljevske obitelji.

Uz to, nazočila je i prinčeva njemačka rodbina Bernhard, nasljedni princ od Badena, princ Donatus, Landgrave od Hessea i princ Philipp od Hohenlohe-Langenburga.

Grofica Mountbatten od Burme, bliska prijateljica princa Philipa, također je prisustvovala ispraćaju. Princ je umro 9. travnja u dobi od 99 godina. 

Sprovod princa Phillipa

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!