Ostani doma
Novosti / Svijet

kraljevski pogreb

Više od 13 milijuna Britanaca gledalo televizijski prijenos posljednjeg ispraćaja princa Philipa

Više od 13 milijuna Britanaca gledalo televizijski prijenos posljednjeg ispraćaja princa Philipa
AP Images

Pogreb princeze Diane 1997. godine pratio je 31 milijun ljudi, što je rekordan broj gledatelja

Pogreb britanskog princa Philipa u subotu je u Velikoj Britaniji pratilo više od 13 milijuna televizijskih gledatelja, objavio je u nedjelju BBC.

Jednosatni prijenos uživo sprovoda vojvode od Edinburgha putem BBC-ja je pogledalo 11 milijuna gledatelja, 2,1 milijuna pratilo ga je na ITV-ju i oko 450.000 putem Skyja.

Vezana vijest

Sprovod princa Phillipa

Prijenos je bio treći na YouTubeovom globalnom popisu gledanosti

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim tv prijenosa, pogreb iz Windsora prenosio se na radiju i na nekoliko YouTube kanala.

Putem YouTube platforme BBC-jev prijenos do nedjelje ujutro pogledalo je 7,5 milijuna gledatelja iz svih dijelova svijeta.

Premda podaci o prijenosu na YouTube kanalu kraljevske obitelji nisu dostupni, poznato je da je prijenos u nedjelju bio treći na YouTubeovom globalnom popisu, koji kao mjerilo gledanosti koristi podatak o broju pregleda.

Sprovod princa Phillipa

Godine 2002. pogreb Kraljice majke u Velikoj Britaniji je pratilo više od 10 milijuna gledatelja, premda je ceremonija održana u utorak, a 1997. pokop princeze Diane pratio je 31 milijun ljudi, što je rekordan broj gledatelja. 

BBC iznosi i podatak po kojemu se 2018. oko 13,1 milijuna gledatelja uključilo u njihov prijenos vjenčanja vojvode i vojvotkinje od Sussexa. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!