Ostani doma
Novosti / Svijet

može li poći po zlu?

Muškarac se cijepio protiv covida, ali stvari nisu išle po planu: 'Dao mi je cjepivo, a onda shvatio da je krivo'

Muškarac se cijepio protiv covida, ali stvari nisu išle po planu: 'Dao mi je cjepivo, a onda shvatio da je krivo'
AP Images

I Pfizerovo i Modernino cjepivo idu u dvije doze

Puno se govori o eventualnom miješanju cjepiva protiv covida, no to još nije postala raširena pojava. Međutim, kada zabunom dobijete dva različita cjepiva onda je to razlog za ljutnju, ali i nelagodu. 

Upravo to se dogodilo Amerikancu Craigu Richardsu iz New Hampshirea koji je zabunom primio doze cjepiva protiv korone od dva različita proizvođača – prvo su ga cijepili Moderninim cjepivom pa mu za drugu dozu dali Pfizera.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zabuna tijekom cijepljenja dogodila se u utorak, a Amerikanac je ispričao da je zdravstveni radnik odmah shvatio da se zeznuo.

“Pitao me jesam li spreman na ubod pa sam mu odgovorio potvrdno. Čim me piknuo injekcijom spustio je pogled na moju karticu cijepljenja pa shvatio da mi je umjesto cjepiva Moderne dao Pfizera”, prenosi Metro izjavu Amerikanca.

Richards je prvu dozu cjepiva Moderne primio u ožujku na istom mjestu cijepljenja u gradu Lempsteru. Kaže da je nakon primanja injekcije u ruku pogledao zdravstvenog radnika i pitao ga: “Nisi mi valjda dao krivo cjepivo?”. Kaže da je izraz njegova lica rekao dovoljno – bio je bijesan zbog zabune.

Vezana vijest

krvni ugrušak

I Pfizerovo i Modernino cjepivo idu u dvije doze. Nadzornik na mjestu cijepljenja razgovarao je s Richardsom i prema njegovim riječima, kazao mu je da će biti dobro. “Odlična vijest je što ste u potpunosti cijepljeni”, rekao mu je nadzornik, prenosi Metro.

U izjavi Ministarstva zdravstva navodi se da će Richards biti dobro. 

"Smjernice preporučuju miješanje cjepiva ako marka iz prve doze nije dostupna u drugoj dozi", navodi se u izjavi. "Iako nije bilo kliničkih studija o tome jesu li dvije doze dva različita cjepiva jednako učinkovita kao cjelovita serija, ipak će pružiti dovoljno zaštite da treća doza nije potrebna ili preporučena."

Kojim cjepivom biste se željeli cijepiti?

Rezultati
  • Bilo kojim, samo me cijepite   21% (613)
  • Pfizerom   31% (908)
  • Modernom   10% (289)
  • AstraZenecom   4% (109)
  • Johnson&Johnsonom   2% (65)
  • Sputnjikom   9% (274)
  • Sinofarmom ili nekim od kineskih cjepiva   3% (75)
  • Ne želim se cijepiti uopće   20% (567)
Vrati se na glasanje

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!