Ostani doma
Novosti / Svijet

nema dobrovoljaca

Evo zašto Švedska baca stotine doza AstraZenecinog cjepiva svaki dan

Evo zašto Švedska baca stotine doza AstraZenecinog cjepiva svaki dan
AP Images

U Švedskoj je davanje cjepiva AstraZenece ograničeno na starije od 65 nakon što su diljem svijeta zabilježeni rijetki slučajevi zgrušavanja krvi

Stotine doza AstraZenecinog cjepiva protiv covida-19 baca se svaki dan u Stockholmu jer se stanovnici odbijaju njime cijepiti, rekao je švedski liječnik u ponedjeljak za televiziju SVT. 

Johan Styrud iz liječničkog udruženja švedske prijestolnice rekao je da nema dovoljno dobrovoljaca za AstraZenecu, pa se cjepivo mora baciti ako se ne iskoristi u roku od nekoliko sati. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Švedskoj je davanje cjepiva britansko-švedskog proizvođača ograničeno na starije od 65, nakon što su diljem svijeta zabilježeni rijetki slučajevi zgrušavanja krvi kao nuspojava primanja tog lijeka. 

Vezana vijest

Koronavirus švedska

SVT prenosi kako dio pacijenata otkazuje zakazano cijepljenje kad saznaju da će primiti cjepivo AstraZenece. 

Styrud, kao i Europska agencija za lijekove (EMA) i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), naglašava kako su dobrobiti tog cjepiva puno veće od rizika, pa je pozvao ljude da se cijepe. 

Odbijanje cjepeva AstraZenece zabilježeno je i u Hrvatskoj koja ga trenutno ima u najvećem broju, prenijeli su hrvatski mediji. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!