Ostani doma
Novosti / Svijet

Strašno

'Prošla sam rukom kroz kosu i zaplakala od užasa': Jedva je preživjela koronu, a onda je krenulo...

'Prošla sam rukom kroz kosu i zaplakala od užasa': Jedva je preživjela koronu, a onda je krenulo...
YouTube/ Natasha Maree

Kad je tijelo teško bolesno, fokusira se na vitalne organe - pluća, jetru i srce

Jedna od niza posljedica borbe s koronavirusom je i opadanje kose. Takvo iskustvo je imala 25-godišnja Natasha Ward iz Glasgowa. 

"Češljala sam se i primijetila da je na četki ostalo više kose nego inače. Provukla sam prste kroz kosu i pramenovi su mi ostali u ruci", rekla je u svojem videu kojeg je objavila na YouTubeu. S vremenom se prestala i češljati jer joj je kosa sve više i više opadala. 

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ona i njezina majka u siječnju su hospitalizirane zbog covid-a 19. 

"Kod mene je počelo malaksalošću i temperaturom. Dva tjedna prije toga radila sam test i bila sam negativna, pa sam mislila da nema šanse da je covid. I dalje sam imala apetit i osjeti okusa i mirisa. Međutim, nakon par dana, jedva sam mogla hodati. Istovremeno, i otac i majka su se zarazili. Mama je prošla gore, pa je morala biti u bolnici i na kisiku", rekla je Natasha

Na kraju je Natasha, kako kaže, i sama završila u bolnici zbog teške upale pluća.

"Tjedan dana koje sam provela u bolnici bili su mučni. Jedva sam se oporavila i taman kada sam mislila da je najgore prošlo, kosa mi je počela opadati."

Vezana vijest

cijepljenje

Tijelo se bori za život

Trihologinja Simone Thomas s Klinike za kosu u Londonu kaže da, kada je tijelo teško bolesno, fokusira se na vitalne organe - pluća, jetru i srce. Ostali dijelovi tijela tada su zanemareni jer se tijelo bori za život.

"Virus izaziva jak imuni odgovor, a tijelu treba sva snaga da zaštiti vitalne organe. Kosa nikako nije vitalan organ, pa u takvim slučajeva, bit će jedna od prvih stvari koje će tijelo zanemariti", rekla je Simone Thomas.

Natasha je naglasila kako nema lijeka za opadanje kose osim - vremena. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!