Ostani doma
Novosti / Svijet

poslušao liječnike

Navaljnji prekinuo štrajk glađu nakon 24 dana, učinio je to zbog jedne rečenice liječnika

Navaljnji prekinuo štrajk glađu nakon 24 dana, učinio je to zbog jedne rečenice liječnika
RTL

SAD je zaprijetio da će se Rusija suočiti s posljedicama ako on umre

Aleksej Navaljni koji trenutačno izdržava kaznu u ruskom zatvoru nakon 24 dana prekinuo je štrajk glađu, piše Associated Press.

Ta je informacija objavljena na Navaljnijevom službenom Instagram profilu: "Liječnici, kojima potpuno vjerujem, jučer su javnost obavijestili o činjenici da smo postigli dovoljno i da mogu prekinuti štrajk glađu. Bit ću iskren, njihove riječi da testovi pokazuju kako 'za kratko vrijeme više neće biti nikoga koga bi mogli liječiti' činile su mi se vrijednima pažnje", objavio je njegov tim.

Vezana vijest

Aleksjek Navaljni

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sve je počelo 31. ožujka kada je on krenuo u štrajk glađu u znak prosvjeda protiv loših uvjeta i postupanja u zatvoru, žalio se da ima herniju diska i gubitak osjeta u udovima te optužio zatvorske vlasti da mu uskraćuju pristup liječniku i lijekovima.Navodno mu se prijetilo prisilnim hranjenjem, opcijom koju imaju ruske vlasti ako zatvorenik prestane jesti.

Vezana vijest

Navaljni

SAD je zaprijetio da će se Rusija suočiti s posljedicama ako on umre, a UN-ovi stručnjaci za ljudska prava zatražili su od Moskve da dopusti da ga pregledaju liječnici u inozemstvu, smatrajući da mu je život u opasnosti.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!