Ostani doma
Novosti / Svijet

može biti smrtonosno

Uvaljivali izbjeljivač kao lijek za koronu! Otac i sinovi prodali desetke tisuća boca i zaradili milijune

Uvaljivali izbjeljivač kao lijek za koronu! Otac i sinovi prodali desetke tisuća boca i zaradili milijune
Shutterstock

Navodi se da je obitelj imala ogroman skok prihoda, s prosječno 32 000 dolara mjesečno na 123 000 dolara.

Čovjek s Floride i njegova tri sina optuženi su na saveznom sudu za prodaju desetaka tisuća boca izbjeljivača koje su na tržištu bile "čudotvorni lijek" za koronavirus i druge bolesti, priopćile su vlasti.

Mark Grenon, i njegovi sinovi, Jonathan, Jordan i Joseph Grenon, optuženi su za prijevaru i kršenje naloga građanskog suda s uputama da prestanu prodavati lažni lijek, koji su promovirali kao "Čudesno mineralno rješenje" ili MMS, prema dokumentima koji su podneseni. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uprava za hranu i lijekove upozorila je ljude da ne unose potencijalno smrtonosnu otopinu klor-dioksida, koja se obično koristi za industrijsku obradu vode, piše NBC.

Sudski dokumenti koji su podneseni u građanskom predmetu tvrde da se na podcastu objavljenom prošle godine, Mark Grenon osvrnuo na 2. amandman te prijetio saveznom sucu sudskim nalogom kojim se zaustavlja prodaja MMS-a, rekavši da je počinio "izdaju."

"Žele li Waco?" navodno je rekao, misleći na opsadu u Teksasu 1993. godine u kojoj je 76 ljudi umrlo.

Prema sudskim dokumentima, obitelj je kvazilijek proizvela u dvorišnoj šupi u Bradentonu, oko 45 milja južno od Tampe. U dokumentima se opisuje da je" lijek" priznat od strane nereligiozne crkve pod nazivom Crkva Postanka II. Zdravlja i iscjeljenja, a izbjeljivač je prodavan kao lijek protiv raka, autizma, dijabetesa i drugih poremećaja i bolesti.

Na dalje, navodi se da je obitelj imala ogroman skok prihoda, s prosječno 32 000 dolara mjesečno na 123 000 dolara, nakon što su započeli s marketingom da je izbjeljivač lijek za Covid-19 u ožujku 2020. godine.

Vezana vijest

Cjepivo

Obitelj je prodala više od 28 000 boca i tako zaradila više od milijun dolara

Tijekom racije na imanju Bradenton, vlasti su otkrile desetke kemijskih bubnjeva, 10 000 kilograma natrijevog nitrata i tisuće boca otopine, objavilo je američko odvjetništvo za južnu Floridu u priopćenju za vijesti.

Dva sina, Jonathan i Jordan Grenon uhićeni su, a saslušat će ih se u ponedjeljak. 

Mark i Joseph Grenon nalaze se u Kolumbiji, a ne zna se ima li obitelj odvjetnike. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!