Ostani doma
Novosti / Svijet

Vraćamo se na normalno?

Španjolci prvi put nakon pandemije u madridskoj areni gledali koridu: 'Vjerujem da su poduzete sve potrebne mjere za potpunu sigurnost'

Španjolci prvi put nakon pandemije u madridskoj areni gledali koridu: 'Vjerujem da su poduzete sve potrebne mjere za potpunu sigurnost'
Shutterstock

Uz obavezne zaštitne maske i na označenim sjedalima između kojih je bio razmak kako bi se poštivala fizička distanca, obožavatelji su gledali borbu.

Tisuće španjolskih obožavatelja koride navijalo je za matadore koji su se u nedjelju prvi put od početka pandemije koronavirusa vratili u madridsku arenu Las Ventas kako bi se borili protiv bikova.

Uz obavezne zaštitne maske i na označenim sjedalima između kojih je bio razmak kako bi se poštivala fizička distanca, obožavatelji su gledali borbu sedam bikova u sklopu dobrotvorne akcije kojom se prikupljao novac za radnike u tom sektoru, kao i one trenutačno nezaposlene.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gotovo sve španjolske arene za borbe bikova bile su zatvorene posljednjih godinu dana zbog mjera ograničenja za suzbijanje pandemije koronavirusa, zbog čega su se kontroverzni spektakl i njegovi matadori našli u financijskoj krizi.

Vezana vijest

AstraZeneca

Maksimalno šest tisuća ljudi moglo je promatrati borbu s bikovima, što je 40 posto kapaciteta najvažnije svjetske arene za koridu.

Zvjezdana postava boraca s bikovima, uključujući Enriquea Poncea, El Julija i Miguela Angela Pereru, zabavila je privilegirane navijače koji su uspjeli doći do ulaznica. Lokali izvan arene prije natjecanja su bili puni. 

"Vjerujem da su poduzete sve potrebne mjere za potpunu sigurnost", rekao je jedan od zdravstvenih radnika u Madridu Rocío Cañete (32).

Španjolci su inače vrlo podijeljeni oko "krvavog spektakla", neki ga smatraju umjetničkom formom, dok drugi misle da je okrutan.

Popularnost borbe s bikovima opala je posljednjih godina jer nailazi na snažno protivljenje sve moćnijeg pokreta za zaštitu životinja i nekih ljevičarskih pokreta, navodi Reuters.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!