Ostani doma
Novosti / Svijet

kontroverza

Objava na kineskoj društvenoj mreži izazvala zgražanje: Fotografijom se rugali teškoj koronakrizi koja se odvija u Indiji

Objava na kineskoj društvenoj mreži izazvala zgražanje: Fotografijom se rugali teškoj koronakrizi koja se odvija u Indiji
Shutterstock

Objavljena je fotografija na kojoj se s jedne strane prikazuje lansiranje rakete u svemir, a s druge strane prikazuje kremiranje preminulih od Covida-19

Objava na kineskoj društvenoj mreži Weibo izazvala je kontroverzu zbog ismijavanja Indije koja je pogođena teškom zdravstvenom krizom zbog pandemije koronavirusa, piše BBC.

Na društvenoj mreži Weibo objavljena je fotografija na kojoj se s jedne strane prikazuje lansiranje rakete u svemir, a s druge strane prikazuje kremiranje preminulih od Covida-19. Tekst uz fotografiju glasio je: ''Paljenje vatre u Kini vs paljenje vatre u Indiji''.

Vezana vijest

Indija koronavirus

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Objava povezana s Komunističkom strankom Kine u međuvremenu je izbrisana. Navodno je objavljena sa službenog korisničkog računa koji se dovodi u vezu s kineskom agencijom za provođenje zakona (Communist Party's Central Political and Legal Affairs Commission).

Korisnici koji su komentirali objavu nazvali su je ''neprimjerenom'' te su rekli da bi Kina ''trebala suosjećati s Indijom''.

Vezana vijest

Indija

(Kremiranje preminulih osoba u gradu Prayagraj, Indija. Izvor: AP Images)

Međunarodna pomoć

S 368.147 novih slučajeva u protekla 24 sata, ukupno je 19,93 milijuna zaraženih, a ukupni broj umrlih od covida-19 iznosi 218.959, prema podacima ministarstva zdravstva.

Vezana vijest

Indija

Zdravstveni stručnjaci kažu da stvarni broj širom zemlje od 1,35 milijardu ljudi može biti do 10 puta veći od službenih podataka. Bolnice su ispunile svoje kapacitete, nestašica je medicinskog kisika, mrtvačnice i krematoriji su preplavljeni zbog golemog porasta zaraženih.

Iako je najveći svjetski proizvođač cjepiva, Indija nema dovoljno za sebe - što potkopava plan proširivanja cijepljenja nakon subote. Prvom dozom cijepljeno je samo samo oko 9 posto od 1,4 milijarde ljudi.

Vezana vijest

Indija koronavirus

Indija se bori povećati kapacitet više od 80 milijuna doza mjesečno zbog nedostatka sirovina i požara na Institutu za serum koji proizvodi cjepivo AstraZeneca. Međunarodna pomoć pristiže u Indiju.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!