Ostani doma
Novosti / Svijet

prevelika opasnost

Najveće narodno slavlje na svijetu otkazano je i ove godine: 'Ovo je vrlo teška odluka'

Najveće narodno slavlje na svijetu otkazano je i ove godine: 'Ovo je vrlo teška odluka'
Andreas Gebert/DPA/PIXSELL

Oktoberfest u Muenchenu zbog pandemije koronavirusa neće biti održan ni ove godine

Najveće narodno slavlje na svijetu, Oktoberfest u Muenchenu, zbog pandemije koronavirusa neće biti održan ni ove godine, priopćio je bavarski premijer Markus Soeder u ponedjeljak.

"Oktoberfest niti ove godine neće biti moguć", rekao je bavarski premijer Markus Soeder nakon konzultacija s gradskom upravom grada Muenchena.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Soeder je i ostalim gradovima u Bavarskoj, koje organiziraju manifestacije po uzoru na Oktoberfest, preporučio da se i ove godine suzdrže od organiziranja slavlja.

Vezana vijest

Jens Spahn

Gradonačelnik Muenchena Dieter Reiter je rekao kako je odluka donesena već sad jer "ne bi imalo smisla" čekati dalje s obzirom na opsežne pripreme koje ova manifestacija iziskuje.

"Za mene osobno je ovo vrlo teška odluka", rekao je Reiter.

Odluka o ukidanju ovogodišnjeg Oktoberfesta je donesena zbog prevelike opasnosti od širenja zaraze u napučenim šatorima u kojima se održava Oktoberfest, usprkos očekivanjima da će do rujna najveći dio građana biti cijepljen.

Ovogodišnji Oktoberfest se trebao održati od 18. rujna do 3. listopada. Prijašnjih godina Oktoberfest je posjećivalo po šest milijuna posjetitelja.

Vezana vijest

Angela Merkel

Posljednji Oktoberfest, koji je održan 2019., gradu Muenchenu je ostvario prihode od 1,23 milijarde eura.

Prema ispitivanju javnog mnijenja što ga je objavio dnevnik Augsburger Allgemeine, 69 posto ispitanih Bavaraca zalagalo se za to da se ove godine Oktoberfest ne održi.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!