Ostani doma
Novosti / Svijet

Linija 12

Dramatična nesreća u Meksiku: 15 mrtvih i 70 ozlijeđenih nakon što se nadvožnjak djelomično srušio na cestu

Dramatična nesreća u Meksiku: 15 mrtvih i 70 ozlijeđenih nakon što se nadvožnjak djelomično srušio na cestu
AP Images

Snimke na televizijskim postajama i društvenim medijima pokazuju ekipe hitne pomoći i vatrogasce koji pretražuju ruševine u potrazi za preživjelima

Petnaest ljudi je poginulo i 70 je ozlijeđeno u Ciudadu de Mexicu kad se nadvožnjak na kojemu su bili vagoni podzemne željeznice djelomično srušio na cestu u ponedjeljak navečer, rekle su vlasti.

Dramatična videosnimka emitirana na lokalnom kanalu Milenio TV pokazuje kako se nadvožnjak metroa linije 12 ruši s vagonima na njemu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema prvim podacima u nesreći je poginulo 15 ljudi, a 70 je ozlijeđeno, objavila je gradska agencija za upravljanje rizicima i civilnu zaštitu.

Gradonačelnica Ciudada de Mexica Claudia Sheinbaum obišla je mjesto nesreće i na Twitteru napisala: "Nažalost ima mrtvih i ozlijeđenih, pomažu vatrogasci i osoblje javne sigurnosti. Uključeno je više bolnica. Uskoro ćemo dati više informacija".

Vezana vijest

Globalno zagrijavanje

Druge snimke na televizijskim postajama i društvenim medijima pokazuju ekipe hitne pomoći i vatrogasce koji pretražuju ruševine u potrazi za preživjelima.

Linija 12 podzemne željeznice izgrađena je kad je ministar vanjskih poslova Marcelo Ebrard bio gradonačelnik Ciudad de Mexica.

"Ovo što se danas dogodilo užasna je tragedija. Moja solidarnost sa žrtvama i njihovim obiteljima", napisao je Ebrard na Twitteru.

"Naravno, uzroci se moraju istražiti i definirati odgovornosti. Ponavljam da stojim na raspolaganju vlastima da pomognem u svemu što je potrebno", dodao je bivši gradonačelnik.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!