Ostani doma
Novosti / Svijet

NAKON 27 GODINA

Kako će Bill i Melinda Gates podijeliti 124 milijarde dolara? Doznajte koji su najskuplji razvodi dosad

Kako će Bill i Melinda Gates podijeliti 124 milijarde dolara? Doznajte koji su najskuplji razvodi dosad
Instagram

„Nakon puno razmišljanja i puno rada na našoj vezi, donijeli smo odluku da okončamo svoj brak...", napisao je Bill Gates

Bračni par Bill i Melinda Gates uskoro će postati jedni od najpoželjnijih samaca na svijetu. Osnivač i vlasnik Microsofta nakon 27 godina braka odlučio se razvesti od supruge Melinde s kojom je dosad dijelio imovinu vrijednu 124 milijarde dolara. Američki odvjetnici već kažu kako će to biti izuzetno kompliciran razvod obzirom da Bill i Melinda Gates zajednički upravljaju i humanitarnom zakladom vrijednom 50 milijardi dolara.

Koliko će od svega pripasti Melindi teško je reći, usprkos milijardama dolara humanitarnih donacija Bill Gates prema familiji nije tako široke ruke. Svojoj djeci je primjerice ostavio samo po 10 milijuna dolara i rekao je da u životu neće dobiti ni centa više. Ali čak ni rastava Gatesovih nije najskuplja rastava na svijetu. Čija je supruga dobila najviše u Americi a čija supruga u Hrvatskoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tri najpoznatija milijardera razvedena su i slobodna. Elon Musk, Jeff Bezos, a od jučer i Bill Gates najbogatiji su bivši muževi.

Suosnivač Microsofta, milijarder i humanitarac razvodi se od supruge Melinde - objavio je to na Twitteru. 

Vezana vijest

3. Bill i Melinda Gates

„Nakon puno razmišljanja i puno rada na našoj vezi, donijeli smo odluku da okončamo svoj brak. I dalje dijelimo vjeru u našu misiju i nastavit ćemo zajednički rad u zakladi, ali više ne vjerujemo da se možemo zajedno razvijati kao par u ovoj fazi naših života“, izjavio je Bill Gates.

Možda se nisu razvijali kao par, ali jesu kao poslovni partneri. Vlasnici su jedne od najutjecajnijih privatnih zaklada u svijetu koja pomaže bolesnima, siromašnima i zapostavljenima u cijelom svijetu. Teška je 50 milijardi dolara.

Više pogledajte u prilogu Darinke Trgo:

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!