Ostani doma
Novosti / Svijet

očekuje li i nas takvo nešto?

Pogledajte kojih sve mjera će u nedjelju biti oslobođeni cijepljeni u Njemačkoj

Pogledajte kojih sve mjera će u nedjelju biti oslobođeni cijepljeni u Njemačkoj
AP

Oslobađaju se obveze strogog ograničenja osobnih kontakta, zabrane kretanja noću kao i obveze predočavanja negativnog testa.

Nakon donjeg doma njemačkog parlamenta, Bundestaga, u petak je i gornji dom, Bundesrat, odobrio uredbu vlade kojom se cijepljenima protiv koronavirusa omogućuju neke olakšice od mjera protiv pandemije koronavirusa.

Prema uredbi, koja bi na snagu treba stupiti u nedjelju, osobe koje su u potpunosti cijepljene kao i osobe koje su preboljele koronavirus, oslobađaju se obveze strogog ograničenja osobnih kontakta, zabrane kretanja noću kao i obveze predočavanja negativnog testa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cijepljeni su isto tako oslobođeni dosad obavezne karantene nakon povratka iz inozemstva. Iznimka su povratnici iz tzv. područja promijenjenih virusa poput Indije, Brazila ili Južne Afrike. Kao potpuno cijepljene se smatraju osobe kod kojih je od primitka druge doze cjepiva prošlo najmanje dva tjedna.

Premijer savezne pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija Armin Laschet branio je u domu saveznih pokrajina Bundesratu ukidanje nekih obveza za cijepljene, ali je istodobno pozvao na jedinstvo u društvu i upozorio na moguće raskole između cijepljenih i onih koji još nisu dobili mogućnost cijepiti se.

Vezana vijest

Cijepljenje

On je cijepljenima poručio da se prema onima koji se još nisu cijepili, a to žele, odnose "s poštovanjem i bez trijumfalizma". Gradonačelnik grada-savezne pokrajine Berlina Michael Mueller je rekao kako će u nastupajućem razdoblju biti "jako teško" kontrolirati poštivanje odredbi poput noćnog kretanja.

Vezana vijest

astrazeneca cjepivo koronavirus

On se založio za što brže puštanje u promet digitalne propusnice na razini Europske unije, što bi trebalo olakšati kontrole.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!