Ostani doma
Novosti / Svijet

jako opasna 'zabava'

Znate li što vam djeca rade na Tik Toku? Dječak progutao kuglice zbog novog trenda te se bori za život nakon dvije operacije

Znate li što vam djeca rade na Tik Toku? Dječak progutao kuglice zbog novog trenda te se bori za život nakon dvije operacije
Shutterstock/Ilustracija

Hospitaliziran je u četvrtak zbog bolova u crijevima, a doktori su prvo mislili da mu je puklo slijepo crijevo.

Jedanaestogodišnji dječak Ellis Tripp iz Velike Britanije u kritičnom je stanju nakon što je slučajno progutao pet malih magnetnih kuglica, a sve zahvaljujući novom trendu na Tik Toku. Radi se o trendu gdje se magnetima na jeziku kuglice slože tako da čine lažni piercing. 

Hospitaliziran je u četvrtak zbog bolova u crijevima, a doktori su prvo mislili da mu je puklo slijepo crijevo. Da je riječ o magnetu shvatili su prilikom pregleda kada su se kuglice zbog magnetizma zalijepile na kiruršku opremu, piše worcesternews.co.uk

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odveden je u dječju bolnicu u Birmingham na dvije velike operacije, a liječnici su mu morali odstraniti pet centimetara crijeva. Doktori su rekli da je on peto dijete koje je došlo u bolnicu u posljednjih tjedana dana zbog magnetskih kuglica u organizmu.

Njegova majka 31-godišnja Amy Clarke na Facebooku je napisala upozorenje i molbu roditeljima da se riješe opasnih magnetskih kuglica: 

"Ovo je noćna mora! Ova Tik Tok pomama mogla ga je ubiti da je bila duže u njemu. Molim vas razgovarajte sa svojom djecom i recite im koliko su kuglice opasne. Smrtonosne su ako se progutaju. Imaju ih čak i u školama i vrtićima. Uništite ih!"

Nova aplikacija TikTok od početka pandemije je sve više dobila napularnosti kako kod maldih tako i kod starijih. Provjerili smo što misle građani o novoj hit društvenoj mreži.

Vezana vijest

Nesreća na žičari

Amy je uz svog sina u bolnici od kada je hospitaliziran

Ne zna se kako je Ellis došao do kuglica jer, kako kaže njegova obitelj, magnetske kuglice nemaju u kući, a dječak nema ni Tik Tok.

Predsjednica bolnice u Birminghamu Sue Davis rekla je da se dječakovo tijelo bori protiv infekcije.

"On je jako, jako bolestan. Dvije velike operacije u samo nekoliko dana nisu dobre ni za koga, a kamoli za dijete. Zabrinuta sam. Nismo mislili da nam se ovo moglo ikad dogoditi, ove male magnetske kuglice su nanijele veliku štetu", rekla je i dodala da se Ellis još bori za život te da će sljedećih 24 sata biti presudno za dječaka.

"Nikad ovo ne bismo očekivali. Od sretnog, zdravog 11-godišnjaka ostao je priključen na bolničke aparate", rekla je Davis.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!