Ostani doma
Novosti / Svijet

Kakav previd

Devetogodišnju djevojčicu slučajno cijepili protiv covida, liječnik se odmah ispričao, ali ocu to nije bilo dovoljno

Devetogodišnju djevojčicu slučajno cijepili protiv covida, liječnik se odmah ispričao, ali ocu to nije bilo dovoljno
Pixabay

Na kraju je sve otišlo dalje policiji da se time bavi

Vikend u centru za cijepljenje u Bobingenu kod Augsburga u Bavarskoj naglo se izrodio u pravu dramu kada se jedan od stanovnika okruga pojavio u prethodno dogovoreno vrijeme na cijepljenju.

Augsburger Allgemeine piše da je dotični građanin sa sobom poveo svoju kći od devet godina kako bi mu pravila društvo, da su se skupa pojavili kod liječnika koji je cijepio i da je sve izgledalo kao najobičnije druženje kad je liječnik djevojčicu pitao boji li se igala.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Liječnik je zavrnuo rukav djevojčici, otac je i dalje mislio da je riječ o običnoj igri, šali kako bi se usput dijete upoznalo sa svijetom cijepljenja. Mislio je da je o šali riječ i nakon što je liječnik djetetu dezinficirao područje na nadlaktici komadićem pamuka, natopljenog alkoholom.

Da je riječ o nečem sasvim drugom, a ne o šali, otac je shvatio tek kad je liječnik ušpricao djetetu cjepivo Pfizer/BioNTech, koje je u Njemačkoj i diljem EU-a odobreno za primjenu tek od dobi od 12 godina naviše.

Lio je gorke suze

"Muškarac (liječnik) navodno je pogrešku odmah priznao i ispričao se. (Prema svjedočenjima) gorko je plakao", navodi Augsburger Algemeine.

Dijete je zasad dobro, propisan joj je nadzor 24 od cijepljenja. Novine navode i to da su u Bobingenu u ponedjeljak zabilježena duga čekanja građana na cijepljenje. Nadležne vlasti navode da je uzrok tome to što građani sada dolaze puno ranije, zapravo izrazito prerano, što dovodi do gužvi.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!