Ostani doma
Novosti / Svijet

odluka predsjednika

Biden povukao Trumpove uredbe o zabrani TikToka i WeChata

Biden povukao Trumpove uredbe o zabrani TikToka i WeChata
Shutterstock

Trumpova administracija je željela onemogućiti širenje mreže korisnika i zabraniti druge tehničke transakcije dviju društvenih mreža

Američki predsjednik Joe Biden u srijedu je povukao niz predsjedničkih uredbi kojima je njegov prethodnik Donald Trump htio zabraniti 'skidanje' aplikacija WeChat i TikTok te je naredio ministarstvu trgovine da izradi analizu sigurnosnih rizika koje predstavljaju te i slične aplikacije.

Trumpova administracija je željela onemogućiti širenje mreže korisnika i zabraniti druge tehničke transakcije dviju društvenih mreža u kineskom vlasništvu koje su ocijenile da to zapravo znači njihovo blokiranje u SAD-u.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sud je zabranio Trumpove predsjedničke uredbe koje zbog toga nikada nisu stupile na snagu.

Zasebna sigurnosna provjera TikToka pokrenuta krajem 2019. ostaje aktivna, rekao je dužnosnik Bijele kuće. Administracija je i dalje vrlo zabrinuta za sigurnost privatnih podataka korisnika TikToka, dodao je drugi dužnosnik.

Vezana vijest

Trump Tik tok

TikTok je odbio, a WeChat zasad nije komentirao tu vijest.

Biden je novom uredbom opozvao Trumpove uredbe iz kolovoza prošle godine te još jednu iz siječnja koja je ciljala na osam drugih komunikacijskih i financijskih aplikacija.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!