Ostani doma
Novosti / Svijet

LAKŠE ZA TURISTE

Slovenska vlada je napokon skinula Jadran s crvene liste

Slovenska vlada je napokon skinula Jadran s crvene liste
Goran Stanzl/PIXSELL

Osim hrvatskog Jadrana s crvenog popisa skinute su i Njemačka i Češka

Cijela jadranska Hrvatska, odnosno sedam županija, skinuto je u četvrtak sa slovenske "crvene" liste epidemiološki manje sigurnih područja što će olakšati uvjete pod kojima će se slovenski turisti moći vratiti nakon odmora.

Osim hrvatskog Jadrana s crvenog popisa skinute su i Njemačka i Češka, a odluka vlade stupit će na snagu u subotu i trajat će do uključivo 20. lipnja kada će se opet ažurirati, objavila je slovenska vlada nakon redovite sjednice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S crvene liste skinute su još i Švicarska, Vatikan, austrijski Tirol, Cipar,  Luksemburg, Poljska, Slovačka, Bosna i Hercegovina, Srbija, te  Crna Gora, dok su na crveni popis dodani portugalski Azori.

Na područjima koja nisu na tamnocrvenoj ili crvenoj listi ne postoji visok rizik od zaraze koronavirusom.

Vezana vijest

Ministar Božinović na Bregani o prelasku granice s Covid potvrdom (thumbnail)

Osoba koja dolazi iz takvog područja može ući u Sloveniju bez slanja u karantenu kod kuće ako podnese dokaz da je prije ulaska neprekinuto  boravila najmanje pet dana na području koje nije na crvenom ili tamnocrvenom popisu, navela je slovenska vlada.

Praktično, to znači da će kao dokaz za boravak važiti hotelski računi, odnosno potvrde o boravku, kako je to bilo i lani u vrijeme epidemije.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!