Ostani doma
Novosti / Svijet

POVIJESNI TRENUTAK

Pratite na RTL-u prvi susret svjetskih vođa: Joe Biden sastat će se s Vladimirom Putinom!

Prvi susret novog američkog predsjednika i dugovječnog ruskog predsjednika iz Ženeve će idućeg tjedna pratit i ekipa RTL-a!

Američki predsjednik Joe Biden započeo je svoju prvu europsku turneju. Sutra će sudjelovati na summitu skupine G7, a danas se sastao s britanskim premijerom Johnsonom, nakon čega će se susresti i s kraljicom Elizabetom. Nakon summita NATO-a u Bruxellesu, idućeg tjedna bi se u Ženevi trebao sastati i s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Prije dolaska u Europu Biden je Rusiji poslao oštru poruku.

"Cilj je jačanje saveza, jasno dajući do znanja Putinu i Kini da su Europa i Sjedinjene Države bliske", poručio je predsjednik SAD-a Joe Biden.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Očekujete li da ćete riješiti situaciju oko kibernetičkih napada s Putinom?

"Tko zna. Ali to će biti jedna od tema našeg susreta".

 

A uoči summmita, Vladimir Putin dao je opširan intervju u kojemu kritizira politiku SAD-a i prisutnost NATO-a na ruskim granicama.

"Poljska i Rumunjska su postale članice NATO-a. Amerikanci su se dogovorili s njima da ondje rasporede proturaketni sustav, ali ti se sustavi mogu koristiti za raketiranja koja bi moglo doći do središta Rusije, uključujući Moskvu i to u vrlo kratkom vremenu - za 15 minuta", rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Prvi susret novog američkog predsjednika i dugovječnog ruskog predsjednika iz Ženeve će idućeg tjedna pratit i ekipa RTL-a!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!