Ostani doma
Novosti / Svijet

zatopljavanje odnosa ili?

RTL-ov reporter javio se iz Ženeve uoči povijesnog susreta Bidena i Putina: 'Puno je nepoznanica. Nije poznato hoće li razgovarati u četiri oka'

'Ženeva je blokiran grad i pod toplotnim udarom, danas je najtopliji dan u proteklih godina. A očito će i politički biti vruće', kazao je Josip Šarić

Hoće li nakon zatopljavanja odnosa SAD-a s Europom, američki predsjednik Joe Biden normalizirati i odnose s Rusijom?

Bit će jasnije nakon povijesnog sastanka s Vladimirom Putinom sutra u Ženevi. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ondje je i reporter RTL-a Josip Šarić koji se s najnovijim detaljima javio u RTL Danas.

"U skladu s najavama odvojenih konferencija su i očekivanja za ovaj susret. Zajedničku konferenciju je odbila američka strana, ruska strana nije imala ništa protiv. Ne zna se hoće li Putin imati konferenciju za medije nakon sastanka. Puno je nepoznanica uoči sastanka. Nije poznato hoće li razgovarati u četiri oka. Došli su "jaki" ljudi s obje strane", kazao je Šarić i nastavio:

"Amerika želi uspostaviti odnose o stvarima oko kojih se obje strane slažu, a oko onih stvari oko kojih se ne slažu, žele podvući crvenu liniju ispod koje se ne smije ići", rekao je RTL-ov reporter javljajući se uživo iz Ženeve u RTL Danas.

Kazao je da i da su Rusi zadovoljni zbog sastanka.

Vezana vijest

Joe Biden NATO summit

"Oni i dalje imaju veliki utjecaj na američke saveznike u Europi. I dokle god je to tako, Rusija je važan igrač. Jasno je da postoji nekoliko pitanja oko kojih se ne mogu složiti. Posebno je pitanje kibernetičke sigurnosti, ne samo miješanje od strane Rusa u američke izbore. Kao i o napadima na američke kompanije", kaže Šarić i zaključuje:

"Sve će biti jasnije sutra. Ženeva je blokiran grad i pod toplotnim udarom, danas je najtopliji dan u proteklih godina. A očito će i politički biti vruće", rekao je naposljetku Josip Šarić.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!