Ostani doma
Novosti / Svijet

Mračna statistika

Od korone im je umro svaki 400. stanovnik, druga su zemlja svijeta s više od pola milijuna umrlih i više ne mogu trpjeti

Od korone im je umro svaki 400. stanovnik, druga su zemlja svijeta s više od pola milijuna umrlih i više ne mogu trpjeti
Bruna Prado/AP

Najveća zemlja Latinske Amerike do sada je zabilježila 500.800 umrlih od covida-19

Brazil je postao druga država na svijetu koja je zabilježila više od pola milijuna smrtnih slučajeva od koronavirusa.

Najveća zemlja Latinske Amerike do sada je zabilježila 500.800 smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom, priopćilo je u subotu brazilsko ministarstvo zdravstva. Do sad je samo SAD imao veći broj umrlih u pandemiji, s gotovo 602.000.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako ta najveća zemlja južnoameričkog kontinenta ima oko 210 milijuna stanovnika, jasno je da je toj ogromnoj naciji u pandemiji umro čak svaki 400. stanovnik.

U Brazilu je zaraženo više od 17,8 milijuna ljudi, a trenutno se svakodnevno bilježi oko 80.000 novih slučajeva. Otprilike 30 posto Brazilaca do sada je primilo prvu dozu cjepiva, a oko 11 posto potpuno je cijepljeno.

Vezana vijest

kava

Vlada desničarskog predsjednika Jaira Bolsonara od početka je umanjivala ozbiljnost pandemije i opirala se strogim ograničenjima, pozivajući se na ekonomske posljedice. Nedavno je Bolsonaro također doveo u pitanje smisao cijepljenja.

Vezana vijest

švedska

U međuvremenu, parlamentarni odbor istražuje krizno upravljanje brazilskog čelnika tijekom pandemije.

U subotu se u brojnim gradovima u Brazilu protestiralo protiv Bolsonarove pandemijske politike.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!