Ostani doma
Novosti / Svijet

uzrok smrti nepoznat

Jeziv misterij na rajskom otočju: Na brodu pronašli čak 20 mrtvih ljudi. Među njima i dvoje djece

Jeziv misterij na rajskom otočju: Na brodu pronašli čak 20 mrtvih ljudi. Među njima i dvoje djece
Screenshot/YouTube

Ribari su uočili mali brod i alarmirali morsku podružnicu policijskih snaga koja ga je izvukla na obalu

Vlasti u Turksu i Caicosu istražuju slučaj nakon što je pronađen brod koji je plovio oko milje od otoka Grand Turk, a u njemu je bilo 20 mrtvih ljudi, uključujući dvoje djece.

Dužnosnici su izjavili kako nije riječ o nasilnoj smrti, ali još uvijek pokušavaju utvrditi što se dogodilo. Identiteti i podrijetlo poginulih također se još istražuju, piše The Guardian.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, ribari su u četvrtak ujutro uočili mali brod i alarmirali morsku podružnicu policijskih snaga Kraljevine Turks i Caicos, koji su brod izvukli na obalu.

Glasnogovornik policije Takara Bain je kazao da istražitelji pokušavaju utvrditi identitet žrtava i otkriti kako su umrli.

Policijski povjerenik Trevor Botting izjavio je da je brod došao iz područja van Kariba te da vlasti ne smatraju da su otoci Turks i Caicos bili odredište na koje je brod trebao stići.

"Bez obzira na okolnosti, ovo je tragična situacija u kojoj su mnogi ljudi izgubili živote, a naše misli i molitve upućujemo onim obiteljima koje su izgubile voljene osobe. Učinit ćemo sve da ih identificiramo i kontaktiramo njihove obitelji", kazao je Botting.

Otoci Turks i Caicos često su magnet za Haićane koji žele pobjeći od siromaštva, a to su područje često koristili trgovci ljudima.

U petak je policija otočja Turks i Caicos presrela 40-metarski brod koji je prevozio 43 haićanska migranta, uključujući jedno dijete, s otoka Providenciales.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!