Ostani doma
Novosti / Svijet

stroga pravila

Prekršila karantenu: Poznata komentatorica bit će deportirana jer se hvalila otvaranjem vrata bez odjeće i bez maske!

Prekršila karantenu: Poznata komentatorica bit će deportirana jer se hvalila otvaranjem vrata bez odjeće i bez maske!
Screenshot Instagram

Video koji je objavila Katie Hopkins izazvao je bijes javnosti jer se mnogi Australci ni ne mogu vratiti kući, odnosno ući u zemlju

Kontroverzna britanska desničarska komentatorica Katie Hopkins bit će deportirana iz Australije jer je prekršila pravila karantene, objavio je u ponedjeljak australski ministar unutarnjih poslova.

Hopkins je došla u Sydney kako bi se pojavila u televizijskom realityju Big Brother VIP na mreži Seven Network. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ali izazvala je bijes javnosti kad je na Instagramu objavila video u kojem se hvalila da će bez odjeće i bez maske otvoriti ljudima koji joj dostavljaju obroke u hotelskoj karanteni. I to kako bi ih prestrašila!  

No, australske vlasti to su ozbiljno shvatile i optužile Hopkins za ugrožavanje zdravlja drugih.

Naime, svi koji dođu u Australiju moraju dva tjedna u hotelsku karantenu. Tamo moraju staviti masku prije dostave obroka, a zatim pričekati 30 sekundi da uzmu hranu kako bi izbjegli prijenos.

Vezana vijest

Oglas, australija, cijepljenje

Hopkins je objavila video - koji je kasnije uklonjen – koji je izazvao bijes javnosti, jer se tisuće Australaca nije moglo vratiti u zemlju. Mjesecima je Australija ograničila broj građana kojima dopušta pristup, a stranim državljanima nije dopušten ulazak bez posebnog odobrenja.

Usred sve jačih kritika, australska ministrica unutarnjih poslova Karen Andrews naredila je preispitivanje odluke o dodjeli vize Kate Hopkins, a u ponedjeljak je rekla da ju je vlada odlučila deportirati iz zemlje.

"Svi nositelji vize moraju se pridržavati zdravstvenih uputa koje su izdali naši zdravstveni službenici. Nećemo tolerirati one koji to ne čine", rekla je Andrews, a prenosi CNN.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!