Ostani doma
Novosti / Svijet

borba s koronom

Nove odluke: SAD će zahtijevati cijepljenje za ulazak u zemlju?

Nove odluke: SAD će zahtijevati cijepljenje za ulazak u zemlju?
AP Images

SAD trenutno zabranjuje ulazak većini neameričkih građana koji su u posljednjih 14 dana bili u Ujedinjenom Kraljevstvu, 26 članica šengenskog prostora, Kini, Indiji, Južnoafričkoj Republici, Iranu i Brazilu

 Bijela kuća u četvrtak je potvrdila da će u sklopu plana otvaranja granica za međunarodna putovanja od putnika iz inozemstva u SAD možda tražiti da budu cijepljeni.

Koordinator Bijele kuće za koronavirus Jeff Zients potvrdio je da međuagencijska radna skupina radi na planovima u kojima će se tražiti neka vrsta obaveznog cijepljenja za inozemne putnike. 

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki je na odvojenoj konferenciji pak rekla da nije sigurna hoće li SAD tražiti obavezno cijepljenje. 

Vezana vijest

koronavirus SAD

Priznala je da SAD ima nekonzistentnu politiku ulaska u državu jer je zabranjen za stanovnike nekih država s malim brojem, a dopušten za one iz zemalja s velikim brojem zaraženih. 

Bijela kuća je održala razgovara s aviokompanijama i drugim tvrtkama o tome kako implementirati obavezno cijepljenje. 

Vlasti moraju razmotriti i kakve će dokaze o cijepljenju prihvaćati i hoće li se priznavati cjepiva koja se koriste u nekim državama, a nisu odobrena u SAD-u.

SAD trenutno zabranjuje ulazak većini neameričkih građana koji su u posljednjih 14 dana bili u Ujedinjenom Kraljevstvu, 26 članica šengenskog prostora, Kini, Indiji, Južnoafričkoj Republici, Iranu i Brazilu. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!