Ostani doma
Novosti / Svijet

presuda u studenom

Vojnikinja kolegama dala kolačiće s travom, sada joj prijeti pet godina zatvora

Vojnikinja kolegama dala kolačiće s travom, sada joj prijeti pet godina zatvora
Marko Mrkonjic/PIXSELL

Vojnici su tvrdili da nisu znali da se unutra nalazi kanabis, a opisali su da su se osjećali pijano i zbunjeno dok su rukovali oružjem

Kanadska vojnikinja svojim je kolegama podijelila kolačiće s kanabisom tijekom vježbe i zbog toga bi mogla biti osuđena na pet godina zatvora. Naime, Chelsea Cogswell je proglašena krivom za davanje kanabisa osmorici vojnika te za sramotno ponašanje.

Vojnici su tvrdili da nisu znali da se unutra nalazi kanabis, a opisali su da su se osjećali pijano i zbunjeno dok su rukovali oružjem nakon što su pojeli kolače. Tvrde da su osjećali: zbunjenost, paranoju, inkoherentnost i tromost. Ubrzo su pozvani liječnici, utvrđeno je da se ne radi o sunčanici te su petorica testiranih bila  pozitivna na kanabis, piše BBC.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sve se dogodilo 2018. godine, tri mjeseca prije nego što je kanabis legaliziran diljem Kanade. Vojna sutkinja Sandra Sukstorf odluku je objavila u srijedu. Cogswell je na ispitivanju rekla kako su vojnici u obraćanju s njom koristili seksističke riječi te da je uporaba kanabisa među vojnicima česta. Presudit će joj u studenom.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!