Ostani doma
Novosti / Svijet

Ovo će pričati i unucima

Uhićenje iz snova: Diler je nesvjesno u snu zvao policiju. Nekoliko puta. A kad su konačno došli...

Uhićenje iz snova: Diler je nesvjesno u snu zvao policiju. Nekoliko puta. A kad su konačno došli...
Kreispolizeibehörde Oberbergischer Kreis

Policijska priopćenja oduvijek i svugdje su suhoparna i zakopčana do grla. Iz ovog je, međutim, jasno koliko je policajcima ovaj slučaj bio urnebesno zabavan

Duboko noću, malo poslije jedan iza ponoći u petak 3. rujna, broj za hitne slučajeve zazvonio je prvi put.

Njemački Presseportal, pod kategorijom Blaulicht, dakle u rubrici gdje se objavljuju službena policijska priopćenja, prenosi da su službenici koji su se javili na taj poziv, s druge strane čuli samo hrkanje i povremeno stenjanje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tko ih je nazvao, beskrajno su lako utvrdili. Bila je riječ o 23-godišnjaku iz gradića Waldbröl od jedva 20.000 stanovnika s krajnjeg juga njemačke regije Sjeverne Rajne-Vestfalije.

Nedugo nakon prvog poziva, uslijedio je drugi. Pa treći. Pa… Ako je službama koje su se javljale na opetovane pozive na 112 prvi put hrkanje u slušalicu još i bilo zabavno, u nekom trenutku su se već zabrinuli da je netko u tko zna kakvoj neobičnoj kriznoj situaciji.

Policajcima nije preostalo drugo nego odjuriti do stana 23-godišnjaka, kojega su već nekoliko puta odslušali kako hrče i provjeriti je li s mladićem sve u redu.

Vezana vijest

talijan, mafijaš, privođenje

A onda se ispostavilo da je s njim bilo sve u redu, ali samo do onog trenutka kad je njegov 21-godišnji prijatelj sav snen i iznenađen otvorio vrata policajcima koji su zvonili usred noći.

Pratili su nos

"Kako su policajci bili zabrinuti za tjelesno stanje pozivatelja, pretražili su stan 23-godišnjaka. 21-godišnjak je iznenađen otvorio vrata. Njegov 23-godišnji poznanik zaspao je na kauču na svom mobitelu", naveli su policajci u izvještaju:

"Naglo se probudio i iznad sebe ugledao kako stoje policajci. Odbijao je povjerovati da je sam zvao broj za hitne slučajeve, sve dok sam nije pogledao na listu poziva i tamo ugledao više zabilježenih poziva."

Vezana vijest

marihuana

Ispalo je da mu je sudbina bila zapečaćena čim su policajci ušli u stan. Prvo što su primijetili bio je "snažan miris kanabisa" i dalje su samo trebali pratiti svoj nos:

"U stanu su pronašli ne baš beznačajnu količinu marihuane, brojne tablete ecstasyja, kao i razne druge vrste droge (amfetamin, kokain), preciznu vagu i novac."

Obojicu mladića policajci su uhitili, odveli ih u stanicu kao osumnjičene zbog protuzakonite trgovine drogom, a nakon što su ih ispitali i konstatirali što su im sve pronašli od dokaznog materijala, napisali su im kaznene prijave i potom ih mirne duše pustili da na slobodi dočekaju nastavak kaznenog postupka protiv njih.  

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!