Ostani doma
Novosti / Svijet

Vrije i talibanima pod nogama

Žene su u centru Kabula protestirale i skandirale: 'Proklet bio Pakistan! Proklet bio ISIL! Prokleti bili svi!

Protutalibanske snage traže od međunarodne zajednica da ne prizna novu vladu u Afganistanu nakon što je objavljen njen privremen sastav

Stotine prosvjednika, mahom žena, na ulicama Kabula protiv talibanske vlasti, za ženska prava, za uključenost žena u vladi, protiv pakistanske pomoći novom režimu.

"Proklet bio Pakistan! Prokleta bila Islamska Država! Prokleti bili svi!", skandirale su.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Je li ih strah danas prosvjedovati?

"Ne, ne bojim ih se. Zašto bih se bojala? Ovo je naša zemlja. Ja trebam ovdje živjeti, ne oni", odgovorila je jedna od njih.

Neke od žena vjeruju da je većina talibana stigla iz Pakistana. Koliko je ludo hrabar istup ovih žena najbolje pokazuje da su ih naoružani talibani pratili u stopu i na kraju rastjerali skup pucnjima u zrak. 

Otprilike u isto vrijeme objavljena su imena članova privremene vlade - niti jedna žena, 33 muškarca, sve talibanski vođe ili njihovi suradnici, od svih se traži da poštuju šerijatski zakon.

Vezana vijest

Afganistan, prosvjedi

"Njegova ekselencija Alhaj Mullah Hasan Akhund kao privremeni premijer. Njegova ekselencija Alhaj Mullah Serajuddin Haqqani kao ministar unutarnjih poslova", objavio je Zabihullah Mujahid.

Više o ovoj temi pogledajte u videu u nastavku. 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!