Ostani doma
Novosti / Svijet

ozbiljan problem

Opozvano 60 000 automobila, izdano upozorenje o samozapaljenju. Čak ih je zabranjeno i parkirati pokraj drugih vozila!

Opozvano 60 000 automobila, izdano upozorenje o samozapaljenju. Čak ih je zabranjeno i parkirati pokraj drugih vozila!
Shutterstock

Nedavno je korisnik Reddita objavio fotografiju zabrane parkiranja tih vozila na vanjskom parkiralištu

General Motors je na velikim mukama jer mora opozvati sve električne modele Bolt, a to će ga koštati 1.8 milijardi dolara. Zbog toga će cijeli profit na modelu biti izbrisan.

U Sjevernoj Americi Chevrolet će povući sve svoje električne modele Bolt (njih 60.000) proizvedene između 2017 i 2019. godine. Na nekoliko Boltova izbili su požari na baterijama prije nego što su General Motors i Chevrolet shavatili da imaju ozbiljan problem, piše HAK Revija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Boltova baterija ima kapacitet od 66 kWh, a troškovi opoziva su povezani s pronalaženjem i razvojem rješenja, otvaranjem baterije i zamjenom neispravnih modula baterije te ponovnim sastavljanjem.

Nedavno je korisnik Reddita u/scarls13 preko portala Teslarati objavio fotografiju zabrane parkiranja električnih vozila Chevrolet Bolt na vanjskom parkiralištu u San Franciscu. Čini se da su strah od požara prepoznali i vlasnici parkirališta.

Zamjena više od 9 GWh baterijskih modula zahtijeva vrijeme, ali prvo LG Energy Solution tvrtke LG Chem mora pronaći i ukloniti uzrok kvara te početi proizvoditi nove baterije.

Kako bi se smanjila vjerojatnost požara, od vlasnika električnih Chevroleta traži se da baterije ne pune više od 90% (SOC) ili da ne prazne ispod približno 170 km preostalog dometa (što je blizu 30%) i vozila treba držati vani.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!