Ostani doma
Novosti / Svijet

'ako poslušate što govore'

Vučić: 'Hrvatski mediji imaju politički nalog za napad na mene. Je l' vas vrijeđa što Srbija raste?'

Vučić: 'Hrvatski mediji imaju politički nalog za napad na mene. Je l' vas vrijeđa što Srbija raste?'
Srdjan Ilic/PIXSELL

Mislio sam da je to zemlja u EU, ali su u odnosu prema Srbiji uvijek jedinstveni, komentirao je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kritizirao je danas hrvatske medije. Izjavio je kako su krenuli u dogovorenu kampanju, koja je formalno naslovljena na njega, ali je suštinski protiv Srbije, srpskih interesa i bilo čega u Srbiji.

Naveo je da razlog tomu leži u napretku Srbije, te poručio da ne želi odgovarati na isti način, već nastaviti sa svojim poslom, a to je jačanje i razvoj zemlje, piše Blic.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Ako pogledate, poslušate ili pročitate što govore, tu ne postoji povod za bilo što. Stigao je nalog, a kada dobijete politički nalog, onda to morate raditi. Oni (mediji u Hrvatskoj) su apsolutno unisoni…Mislio sam da je to zemlja u EU, da ima drugačijih stavova, ali su u odnosu prema Srbiji uvijek jedinstveni i uvijek 100 posto protiv'', izjavio je Vučić u Kraljevu.

Vezana vijest

Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije dodao je da će ''oni uvijek reći da to nije upereno protiv Srbije, već protiv njega, ali da se uvidom u sadržaj svih naslova, jasno vidi da to jesu napadi na Srbiju''. 

''Koliko god oni govorili o našoj agresiji, agresivnosti, koje nigdje nema. Ne mogu je vidjeti. Nisu ni u Crnoj Gori, pa su izmišljali. Nisam otišao u Crnu Goru. Nismo se miješali. Ali, dežurni krivac mora biti Srbija, a ja sam samo predstavnik'', rekao je Vučić.

Vučić je odgovorio i na komentare o brisanju 10. travnja kao mogućeg dana održavanja izbora jer je to dan stvaranja NDH. Kazao je kako ''ne bi bilo logično da izbori budu 10. travnja, jer je to dan stvaranja ustaške države pod čijom je zastavom stradalo najviše Srba''. 

''Zanimljivo da se oni ne stide 10. travnja, već se ponose. Dok sam predsjednik, ništa važno neće se događati 10. travnja u Srbiji. Ne možemo ga izbrisati iz kalendara niti iz sjećanja, jer je u NDH najveći broj Srba stradao'', rekao je Vučić.

Dodao je da je ponosan što će Srbija graditi Memorijalni centar u Donjoj gradini i što se snimaju filmovi o Jasenovcu.

''Čime smo uvrijedili Hrvate? Što sam rekao za njih, što smo napravili? Je l' vas vrijeđaju činjenice o Jasenovcu, ili što Srbija raste brže od ostalih?'', komentirao je Vučić.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!