Ostani doma
Novosti / Svijet

Nije teroristički napad?

Uhićen tražitelj azila iz Somalije koji je u subotu u Riminiju nožem ubo četiri žene i dijete

Uhićen tražitelj azila iz Somalije koji je u subotu u Riminiju nožem ubo četiri žene i dijete

Muškarac je u autobusu nožem ranio dvije kontrolorke karata i zatim u bijegu još tri druge osobe, među kojima dijete, prenose talijanski mediji.

Talijanska policija uhitila je somalskog tražitelja azila nakon što je u subotu navečer u turističkom gradu Riminiju nožem ozlijedio četiri žene i šestogodišnje dijete, izvijestila je novinska agencija ANSA u nedjelju.

Istražitelji za sada isključuju da je riječ o terorističkom napadu, dodaje ANSA. Ministrica unutarnjih poslova Luciana Lamorgese je incident ocijenila "krajnje ozbiljnim" i navela u priopćenju da u ponedjeljak dolazi u Rimini na sastanak o sigurnosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Muškarac je u autobusu nožem ranio dvije kontrolorke karata i zatim u bijegu još tri druge osobe, među kojima dijete, prenose talijanski mediji. 

Nakon incidenta je Matteo Salvini, vođa krajnje desne stranke Liga, koja je sastavni dio vladajuće koalicije, u video snimci na Facebooku kritizirao Lamorgese. 

Salvini mjesecima vrši pritisak na ministricu unutarnjih poslova da usvoji strožu imigracijsku politiku.

Somalijac (26), mjesecima boravi u Italiji i podnio je zahtjev za azil. Od 2015. je u Europi i već je predao zahtjev za status izbjeglice u Danskoj, Švedskoj, Njemačkoj i Nizozemskoj.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!