Ostani doma
Novosti / Svijet

glavni aerodrom

Na prvom međunarodnom letu od povratka talibana u Kabul svega 10 putnika: 'Ovo je važan trenutak, dan nade'

Na prvom međunarodnom letu od povratka talibana u Kabul svega 10 putnika: 'Ovo je važan trenutak, dan nade'
AP Images

Zrakoplov PIA-e je prevezao tek nekolicinu putnika, no to je ipak jedan od prvih znakova normalizacije gospodarstva za tu zemlju

Zrakoplov pakistanske zračne kompanije PIA sletio je u ponedjeljak u zračnu luku u Kabulu, što je prvi međunarodni komercijalni let od povratka talibana u taj grad i zauzimanja cijelog Afganistana 15. kolovoza, izvijestili su u ponedjeljak novinari AFP-a.

Zrakoplov PIA-e je prevezao tek nekolicinu putnika, no to je ipak jedan od prvih znakova normalizacije gospodarstva za tu zemlju i njezin glavni međunarodni aerodrom koji je krajem kolovoza bio poprište bijega nekoliko tisuća Afganistanaca pred ekstremističkim islamskim pokretom.

Vezana vijest

prosvjed, afganistan

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"U zrakoplovu je bilo svega 10 ljudi, možda čak više članova posade nego putnika", kazao je novinar francuske agencije koji je tim zrakoplovom doletio iz Islamabada.

"Ovo je važan trenutak, dan nade", kazao je zaposlenik zračne luke i izrazio nadu da će ostale kompanije slijediti primjer PIA-e.

Nakon zaizimanja Kabula, zapadni saveznici bivše vlade predvođeni SAD-om uspostavili su zračni most i evakuirali oko 123.000 ljudi, većinom Afganistanaca.

Vezana vijest

Talibani

Qatar Airways imao je nekoliko charter letova iz Kabula prošli tjedan, prevozeći strance i Afganistance koji nisu mogli biti odmah evakuirani.

Talibani su 3. rujna izvijestili da državna aerokompanija Ariana Airlines ponovo uspostavlja domaće letove.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!