Ostani doma
Novosti / Svijet

mali nesporazum

Policajci zgrabili mirnog obiteljskog čovjeka misleći da je krvoločni mafijaški boss: Držali ga od srijede sve do subote

Policajci zgrabili mirnog obiteljskog čovjeka misleći da je krvoločni mafijaški boss: Držali ga od srijede sve do subote
Shutterstock/Ilustracija

Zavezali su mu oči prije nego što su ga prebacili u zatvor s maksimalnom zaštitom

Otaca iz Liverpoola uhitila je policija u Nizozemskoj jer je bila uvjerena da je šef mafije.

Identificiran samo kao Mark L., 54-godišnji posjetio je Nizozemsku kako bi gledao  Grand Prix kad ga je policija u srijedu uhitila dok je večerao u restoranu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zavezali su mu oči prije nego što su ga prebacili u zatvor s maksimalnom zaštitom.

Policajci su bili uvjereni dase zapravo radio o šefu sicilijanske mafije Matteu  Messiniju Denarou (59), za kojim se traga od 1993. zbog bombaških napada u kojima je poginulo 10, a ozlijeđeno 93, piše The Daily Mail.

Vezana vijest

11. rujna kolaž

Pustili su ga na slobodu

Mark L. je na kraju pušten četiri dana kasnije, u subotu, a policija je priznala svoju pogrešku. Njegov odvjetnik Van Kleef rekao je lokalnim vijestima: "Pao bih sa svoje stolice da se zaista radi o najtraženijem mafijašu Italije".

"Odmah čim je progovorio prvu riječ odmah sam znao da je Britanac kada sam čuo njegov engleski naglasak. Zamislite ste u jednom trenutku na većeri, a sljedećem sjedite u nizozemski zatvor s maksimalnom zaštitom", kaže odvjetnik.

Denarou je suđeno u odsutnosti te je dobio doživotni zatvor u svibnju 2002. zbog uloge u bombaškim napadima 1993. godine.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!