Ostani doma
Novosti / Svijet

ubojstvo u Njemačkoj

Nezapamćen zločin: Mladom zaposleniku na benzinskoj pucao u glavu i ubio ga jer je od ubojice tražio da nosi zaštitnu masku

Nezapamćen zločin: Mladom zaposleniku na benzinskoj pucao u glavu i ubio ga jer je od ubojice tražio da nosi zaštitnu masku
AP Images

Prvo su se posvađali, a potom se ubojica vratio nakon sat vremena i 20-godišnjaku ispalio hitac u glavu

Djelatnik na benzinskoj pumpi u gradu Idar-Oberstein, Rhineland-Palatinate, izgubio je život nakon prepirke s kupcem oko mjera COVID-19, priopćila je policija u ponedjeljak.

Prema policijskom izvješću, osumnjičen je 49-godišnji muškarac koji je u subotu navečer pucao u zaposlenika benzinske postaje, zbog zahtjeva nošenja maski u zatvorenom prostoru, piše Deutsche Welle.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, muškarac je ušao na benzinsku postaju kako bi obavio kupnju, ali nije imao zaštitnu masku. 20-godišnji zaposlenik zamolio ga je da se pridržava propisa. Navodno su se posvađali, nakon čega je muškarca bez maske otišao.

Prema policijskom izvješću, muškarac se vratio otprilike sat vremena kasnije. Ovaj put je nosio masku, ali ju je skinuo i krenula je opet svađa sa zaposlenikom. Osumnjičeni je tada iz džepa izvukao skriveni revolver i ustrijelio 20-godišnjaka.

Viši javni tužitelj Kai Fuhrmann rekao je za DPA da je žrtva umrla nakon smrtnog hica u glavu. Nakon incidenta, ubojica je trčeći pobjegao.

Vezana vijest

Mario N.

Policija je ubrzo stigla na mjesto događaja i započela potragu za napadačem. No, sljedećeg dana, 49-godišnjak je ušao u policijsku postaju i priznao zločin.

Navodno je rekao policajcima da se protivi restriktivnim mjerama COVID-19 i da ga je situacija s pandemijom koronavirusa jako stresla, rekao je Fuhrmann.

Osjećao se stjeran u kut i "nije vidio drugi izlaz" osim da ubojstvo bude primejr drugima. Osumnjičeni je smatrao žrtvu "odgovornom za cjelokupnu situaciju jer se pridržavala pravila", dodao je Fuhrmann.

Policijska uprava grada Trier priopćila je da je pucnjava prvi incident povezan s mjerama koronavirusa na tom području i u pokrajini Rhineland-Palatinate.

Gradonačelnik Idar-Obersteina Frank Frühauf kazao je da je šokiran i zaprepašten zločinom.

"Ovo je prilično nezamisliv, užasan čin koji se dogodio ovdje u Idar-Obersteinu", rekao je.

"Takav zločin je bez presedana", dodao je.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!