Ostani doma
Novosti / Svijet

tragaju za ženama

Talibani će opet provoditi amputacije i pogubljenja: 'Nitko nam neće govoriti kakvi bi naši zakoni trebali biti'

Talibani će opet provoditi amputacije i pogubljenja: 'Nitko nam neće govoriti kakvi bi naši zakoni trebali biti'
AP Images

Amnesty International u kolovozu je objavio da su talibani odgovorni za pokolj devetero pripadnika progonjene šijitske manjine Hazara

Zloglasni bivši čelnik talibanske vjerske policije rekao je da će nove talibanske vlasti u Afganistanu nastaviti provoditi najstrože kazne kao što su egzekucije i amputacije, prenosi u petak dpa.

Mula Nurudin Turabi, koji je sada zadužen za zatvorski sustav, rekao je za AP News da su amputacije "potrebne radi sigurnosti".

Vezana vijest

Proglašenje talibanske vlade

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodao je da se te kazne možda neće izvršavati javno, kao za vrijeme prethodne vladavine talibana 1990-ih.

Međutim, odbacio je kritike zbog toga što su talibani to činili prije. "Nitko nam neće govoriti kakvi bi naši zakoni trebali biti", naglasio je. 

Otkako su preuzeli vlast u Afganistanu 15. kolovoza, talibani obećavaju da će biti blaži nego prije, ali se već pojavilo više izvješća o kršenjima ljudskih prava širom zemlje.

Vezana vijest

afganistan, bolnica

Human Rights Watch upozorio je u četvrtak da talibani u Heratu "tragaju za istaknutim ženama, uskraćuju ženama slobodu kretanja izvan njihovih domova i nameću obvezan način odijevanja".

Amnesty International u kolovozu je objavio da su talibani odgovorni za pokolj devetero pripadnika progonjene šijitske manjine Hazara.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!