Ostani doma
Novosti / Svijet

važan dan

60 milijuna Nijemaca s pravom glasa odlučiti tko će im voditi zemlju nakon 16-godišnje vladavine Angele Merkel

Više od 60 milijuna Nijemaca s pravom glasa sutra odlučuje tko će voditi najjaču europsku ekonomiju.

Hoće li Njemačka nakon Angele Merkel promijeniti smjer? Više od 60 milijuna Nijemaca s pravom glasa sutra odlučuje tko će voditi najjaču europsku ekonomiju. 
Dan uoči održavanja parlamentarnih izbora održavaju se posljednji predizborni skupovi, a utrka će, sudeći prema anketama - biti tijesna.

Dočekana pljeskom, njemačka kancelarka na odlasku Angela Merkel u njegov rodni grad došla je podržati kandidata svoje stranke na posljednjem skupu uoči izbora.

"Armin Laschet gradi mostove među ljudima. Armin Laschet je tijekom cijele dosadašnje političke karijere pokazao da to može postići, ne samo teoretski nego stvarnim zalaganjem i sa strašću. Sutra je dan odluke o tome da Njemačka ostane stabilna i važno je tko će voditi Njemačku", rekla je Merkel na odlasku.

Utrka je tijesna, jer prema posljednjim anketama, kandidat demokršćana Armin Laschet stoji nešto lošije u odnosu na socijaldemokrata Olafa Šolca.

"Nakon što se Olaf Scholz pretvarao da je nasljednik Angele Merkel, ona je jasno dala do znanja o kakvim se političkim razlikama ovdje radi. Ona nikada ne bi formirala vladu s ljevicom. Mi želimo nastaviti dobar posao i dovršiti modernizaciju koja je preostala", poručio je Armin Laschet, kandidat CDU-u za kancelara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Obje glavne stranke najavljuju kako neće nastaviti veliku koaliciju.

Vezana vijest

njemačka"Potreban nam je novi početak za Njemačku. Trebamo promjenu vlade i želimo vladu koju će voditi SPD i zato mi je drago da ste ovdje", poručio je Olaf Scholz, kandidat SPD-a za kancelara.

Treća kandidatkinja za kancelarku Annalena Berbock iz Zelenih prema anketama je na trećem mjestu, njezin se izbor smatra malo vjerojatnim, no očekuje se da će njezina stranka imati puno bolje rezultate nego 2017. godine i mogli bi odlučivati tko će vladati: "Ako želimo održati svoj prosperitet, ako želimo održati ovu jaku socijalnu državu, sada je vrijeme da svoju industriju gradimo na čistoj energiji, jer tek tako ćemo to osigurati. Tako ćemo Njemačku osigurati kao industrijsku zemlju i zajamčiti radna mjesta."

Sutra će 60 milijuna Nijemaca s pravom glasa odlučiti tko će im voditi zemlju nakon 16-to godišnje vladavine Angele Merkel. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!