Ostani doma
Novosti / Svijet

pored leševa...

Policija u raciji u Italiji otkrila sanduke zabranjene mafijaške delicije – jede se još samo u Hrvatskoj i Sloveniji

Policija u raciji u Italiji otkrila sanduke zabranjene mafijaške delicije – jede se još samo u Hrvatskoj i Sloveniji
www.pixsell.hr

Ove su životinje zaštićene, a njihova je konzumacija u Italiji zakonom zabranjena.

Nakon što su otkrili farmu sa 700 stabljika marihuane, policijski su službenici tijekom racije u južnoj Italiji pronašli još jedno mafijaško 'blago'.

Naime, nakon pretraživanja okolnih građevina na farmi pronađeni su sanduci puni smrznutih puhova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pečeni puhovi inače se poslužuju u čast visoko rangiranim mafijašima na banketima u organizaciji moćnog kalabrijskog mafijaškog klana 'Ndrangheta.

Krivolovci ilegalno love ovu zaštićenu noćnu vrstu u šumama brda Aspromonte i prodaju ih mafijašima i restoranima, rekli su iz organizacije za zaštitu divljih životinja Lipu, za BBC.

Vezana vijest

TRPOVI

Policija je priopćila da su puhovi otkriveni u subotu nakon što su pretres farme u Reggio Calabriji proširili na obližnje ruševine i druge objekte. Na mjestu događaja uhićene su tri osobe.

Priča se kako vođe 'Ndrangheta - kumovi i vođe klanova - donose svoje najvažnije odluke ispred tanjura s puhovima, izvijestile su talijanske novine Il Corriere della Sera. Radi se o jednoj od najbogatijih kriminalnih skupina na svijetu, koja djeluje iz Kalabrije u južnoj Italiji. Godinama su u Europu donosili kokain iz Latinske Amerike i kanabis iz sjeverne Afrike.

Inače, puhovi su bili delicija u starom Rimu, a uzgajali su ih u kavezima te ogulili i napunili svinjskim mljevenjem, mljevenim pinjolima i češnjakom. Osim talijanskih mafijaša na svijetu ih jedu još samo Hrvati i Slovenci.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!