Ostani doma
Novosti / Svijet

velika akcija u bavarskoj

Nestala 11-godišnja djevojčica. Policija za njom traga od subote. Udomitelji otkrili: Njezini roditelji su u sekti...

Nestala 11-godišnja djevojčica. Policija za njom traga od subote. Udomitelji otkrili: Njezini roditelji su u sekti...
Thinkstock.com

Sekta je izazvala skandal 2013. godine kada su u javnost dospjeli video snimci na kojima se vidi kako članovi muče svoju djecu

Velik broj policije u Bavarskoj od subote traži 11-godišnju Shalomah Hennigfeld. Djevojčica je u subotu u poslijepodnevnim satima u Holzheimu (okrug Donau-Ries u Bavarskoj) otišla trčati i nije se vratila kući.

Glavni policijski inspektor Markus Trieb je rekao kako djevojčicu traži velik broj policajaca te kako ne isključuju kazneno djelo kao niti nesreću.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Djevojčica već oko osam godina živi u udomiteljskoj obitelji, a kad je tamo stigla imala je samo dvije i pol godine" rekao je Trieb.

Udomitelj djevojčice za Bild je rekao kako sumnja da su Shalomahini biološki roditelji oteli djevojčicu. Bild piše kako biološki roditelji djevojčice pripadaju sekti "Dvanaest plemena", prenosi Fenix magazin.

Sekta je izazvala skandal 2013. godine kada su u javnost dospjeli video snimci na kojima se vidi kako članovi muče svoju djecu udarajući ih štapom.  Sekta odbacuje i državno školovanje. Ured za socijalnu skrb mladih tada je intervenirao i dao djecu u udomiteljske obitelji. Iz sekte koja je osnovana u SAD-u su na svojoj internetskoj stranici napisali kako za kažnjavanje djece koriste "manji štap", ali da se djeca ne tuku u bijesu, niti su zlostavljana. U sekti vjeruju kako "manjim štapom" postižu disciplinu kod djece te da vjeruju kako je disciplina potrebna da djeca ne bi postale loše osobe.

"U nedjelju je policija tražila djevojčicu helikopterima, termovizijskim kamerama i psima tragačima. No trag im se izgubio na zemljanom putu pa je potraga privremeno prekinuta u ranim poslijepodnevnim satima. Policija odlučuje  o novom načinu potrage", rekao je u nedjelju glavni policijski inspektor Trieb.

Udomitelj vjeruje kako su djevojčicu njezini biološko roditelji mogli dočekati, ili čak dogovoriti sastanak s njom. Roditelji joj žive u Češkoj s mlađim djetetom i ostalim članovima sekte. Češka policija već je bila u njihovoj kući. No, nisu pronašli djevojčicu.

"Mislim da se oni nisu tamo vratili", rekao je udomitelj za Bild i dodao kako su prije nekoliko dana svjedoci ispred škole koju pohađa djevojčica vidjeli strani automobil.

Udomitelj dobro poznaje biološke roditelje jer su kćer posjećivali otprilike svakih šest tjedana.

"Ona voli nas, ali i dalje voli svoje roditelje", rekao je.

Policija nije komentirala napise kako roditelji pripadaju sekti “Dvanaest plemena”.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!