Ostani doma
Novosti / Svijet

novi detalji

U javnost je izišla snimka na kojoj članica produkcije zove upomoć nakon što je glumac Baldwin ustrijelio Hutchins

Mnogi su se na trgu grada Albakrki u Novom Meksiku okupili na bdijenju uz svijeće u čast preminuloj snimateljici

Svjetska kinematografija oplakuje nesretni odlazak snimateljice Halyne Hutchins. U gradu Albuquerque u Novom Meksiku mnogi su se okupili na bdijenju njoj u čast.  

U javnost je izišla potresna snimka na kojoj jedna od članica produkcije zove pomoć nakon što je glumac Alec Baldwin ustrijelio Hutchins ne znajući da pištolj sadrži prave metke. 

Vezana vijest

Alec Baldwin

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Imamo dvije osobe koje su slučajno upucane na filmskom setu iz rekvizita. Potrebna nam je pomoć. Ranč Bonanza Creek. Dođite! Ostanite sa mnom na telefonu. Dolazi pomoć, u redu?  Koje je Vaše ime? Mamie Mitchell", tako je glasio telefonski poziv nekoliko trenutaka nakon tragdije.

Voditeljica scenarija je pozvala hitnu pomoć. Upravo je ona stajala pored snimateljice Halyne Hutchins u trenutku kada ju je glumac Alec Baldwin upucao misleći da puca iz rekvizita. 

Iz poziva se čuje kako Mitchell osobi kraj sebe govori da je za nesreću kriv pomoćnik redatelja, optužujući ga za nemar. On je bio taj koji je pištolj s kolica na kojem je oružarka ostavila tri pištolja, uzeo jedan i predao ga Baldwinu, ne znajući da je napunjen pravim mecima.  

"Taj je***i pomoćnik redatelja je vikao na mene tijekom ručka pitajući za reviziju. On je trebao provjeriti oružje, on je odgovoran", rekla je Mitchell.

Šokirana Mitchell nije se mogla koncentrirati na pitanja, telefon je predala neidentificiranom muškarcu. "Jesu li oni pri svijesti? Jesu, pri svijesti su. Reći ću Vam kako da zaustavite krvarenje, slušajte me pozorno. Imamo bolničara na setu", nastavio se poziv sa službenikom hitne pomoći.

Vezana vijest

alec i stručnjak za oružje

Snimateljici nije bilo pomoći i preminula je isti dan u bolnici. Iza sebe je ostavila devetogodišnjeg sina i supruga koji je u posveti na Twitteru javnost zamolio za privatnost. "Halyna nas je sve inspirirala svojom strašću i vizijom i njezino je nasljeđe previše značajno da bi se moglo opisati riječima. Zahvaljujemo svima na dijeljenju slika i priča iz njezina života", napisao je.

Mnogi su se na trgu grada Albakrki u Novom Meksiku okupili na bdijenju uz svijeće u čast preminuloj snimateljici. Filmski djelatnici žele sigurnije uvjete rada na setovima.

 "Svaka osoba zaslužuje ići na posao s potpunom sigurnošću, znajući da može obavljati svoj posao i sigurno se vratiti kući. Ovo što se dogodilo sve nas je potreslo do srži i zauvijek ćemo nositi Halynu u našim srcima", rekla je Liz Pecos, predsjednica Međunarodnog saveza.

Istraga je u tijeku, a još nije podignuta ni jedna optužnica.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!