Ostani doma
Novosti / Svijet

snimanje je prekinuto

Utvrđuje se tijek nesretnih događaja na setu filma 'Rust': Svima je jasno da su nemar i neprofesionalnost glavni krivci

Loptica odgovornosti se stalno prebacuje s 24-godišnje glavne rekviziterke na pomoćnika redatelja, koji je Baldwinu prije pucnjave na setu predao ubojiti rekvizit

Alec Baldwin vježbao je izvlačenje pištolja iz pojasa i pucanje. Nije znao da u rukama drži napunjeni pištolj, već je mislio da je riječ o rekvizitu. Sažetak je to policijskih spisa oko tragedije na filmskom setu. Jasno je da se osnovni sigurnosni protokoli na snimanju filma 'Rust' nisu poštovali.

"Sigurnosne upute koje objavi filmska industrija jasno objašnjavaju kako postupati s oružjem na setu. Upute nisu komplicirane i koriste se već godinama. Šokiralo me, ovakve se stvari ne događaju ako se poštuju osnovna sigurnosna pravila. I točka", kaže Jeff Harris, odvjetnik koji zastupa kinematografe.

Vezana vijest

baldwin

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Loptica odgovornosti se stalno prebacuje s 24-godišnje glavne rekviziterke na pomoćnika redatelja, koji je Baldwinu prije pucnjave na setu predao ubojiti rekvizit. Isti taj pomoćnik redatelja na jednom od prethodnih projekata je otpušten nakon što je u incidentu s oružjem ozlijeđen član ekipe. Nakon Baldwina, i njegova supruga Hilaria oglasila se na društvenim mrežama. Kaže da ne nalazi riječi kojima se mogu opisati šok i bol koju je donijela nesreća. Glumcu su podršku pružili i holivudski kolege.

"Alec Baldwin je pravi profesionalac. Ne znam pozadinu cijele situacije, ali zapravo, to nije neka mudrost. Moraš držati distancu. Zapucaš i to je to", poručio je glumac Ray Liotta.

"Ako ti netko kaže da je oružje ispravno, to je u redu. Onda ga možeš i udariti po licu s tim. Ali, uvijek moraš sam provjeriti oružje. Mislim, to je stvarno tragedija", kaže glumac Harvey Keitel.

Vezana vijest

Alec Baldwin

Snimanje filma je prekinuto i kako sada stvari stoje, neće se završiti. Istraga je pokazala da su neki članovi ekipe prije nesreće napustili snimanje jer su smatrali da producenti filma ne poštuju sigurnosne protokole. "Mislim da će filmski studio biti odgovoran zbog nemara. Na sreću, zato studiji uvijek imaju osiguranje", tvrdi odvjetnica Nina Marino.

Međutim, sindikati filmskih djelatnika ukazuju na stalne probleme u industriji. Nakon bdijenja održanog u čast stradale snimateljice Halyne Hutchins, i dalje ukazuju na loše uvjete na setovima, stalnu štednju, neprofesionalizam. Poručuju, tragedija je samo, nažalost, potvrdila ono što već dulje upozoravaju. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!